r
Nosalty Logó

Szüreti gesztenyés diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Beus
Szüreti gesztenyés diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 16034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 2005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.4 g

Zsír

  • Összesen
    539 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4816 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2463.3 g
  • Cukor
    811 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 16034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet, majd a diót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáforgatjuk a masszához. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig, majd 165 fokon még 25 percig sütjük.
  3. A töltelékhez a vajat, a cukrot és a gesztenyemasszát habverővel kikeverjük, hozzáadjuk a rumot, és a felvert tejszínhabot.
  4. A kihűlt tortát három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel úgy, hogy a külsejére is jusson egy nagyon vékony réteg. (Erre ragad rá majd a marcipán.)
  5. A marcipánokat megfestjük az ételfestékkel, és ízlés szerint feldíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5941
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüreti mulatságra voltunk hivatalosak, ezzel a sütivel készültem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...