r
Nosalty Logó

Szüreti gesztenyés diótorta

4,0

1 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Beus
Szüreti gesztenyés diótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

2005
Kalória
26g
Fehérje
307.9g
Szénhidrátok
67.4g
Zsír
59g
Víz
254.2g
Koleszterin
3.5g
Rost
101.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 16034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 2005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.4 g

Zsír

  • Összesen
    539 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4816 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2463.3 g
  • Cukor
    811 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    471.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 16034 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet, majd a diót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáforgatjuk a masszához. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig, majd 165 fokon még 25 percig sütjük.
  3. A töltelékhez a vajat, a cukrot és a gesztenyemasszát habverővel kikeverjük, hozzáadjuk a rumot, és a felvert tejszínhabot.
  4. A kihűlt tortát három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel úgy, hogy a külsejére is jusson egy nagyon vékony réteg. (Erre ragad rá majd a marcipán.)
  5. A marcipánokat megfestjük az ételfestékkel, és ízlés szerint feldíszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27

Szüreti mulatságra voltunk hivatalosak, ezzel a sütivel készültem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!