r
Nosalty Logó

Szülinapi csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anikusz
Szülinapi csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 4404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5855.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2001 micro
Összesen 4404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához felverjük a fehérjét kemény habbá, hozzáadjuk a cukrot, majd tovább verjük. Belekeverjük egyesével a sárgáját, majd a sütőporos lisztet és a kakaót nagyon óvatosan.
  2. Margarinozott, lisztezett, közepes méretű tortaformába öntjük, és lassan, tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt, három részre vágjuk.
  3. A krémhez keverőgéppel a puha margarint, a porcukrot és a kakaót összekeverjük, míg habos nem lesz. Ha túl kemény, akkor a Hulalából cseppentünk hozzá egy picit.
  4. A kihűlt tortalapokat megkenjük vele. Tetejére és oldalára nem teszünk.
  5. A bevonathoz felverjük géppel a Hulalát kevés cukorral. Bevonjuk vele az egész tortát, majd a maradék krémet színezzük tetszőleges ételfestékkel.
  6. Habzsákba tesszük, és mintázzuk a tortát. (Én habzsák hiányában porcukros zacskóba tesszük a habot, és régi habzsáknyomó formát dugtam belülről a kivágott sarokba, de nélküle is lehet.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32430
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anikusz 11 recept

Kisfiam első születésnapjára készült, nagyon tetszett neki. Sokat kísérleteztem, míg kialakult ez a piskóta. Olyat szerettem volna, ami nem olyan könnyű tésztájú, hanem kicsit tömörebb, de nem fullasztó, ezért kellett a több liszt és a rétesliszt. A családnak nagyon ízlett, mert egyszerű és finom.

Hozzávalók

A piskótához

A forma kikenéséhez

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...