r
Nosalty Logó

Szülinapi autós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vike
Szülinapi autós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A két piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A két piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A két piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    190.7 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2891 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11252.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    2364 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    4395 mg
  • Nátrium
    3812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1145.5 g
  • Cukor
    697 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1898.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    2321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3949 micro
Összesen 7580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A két piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A két piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjét felverjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Mikor kemény habbá vertük, hozzáadjuk a sárgáját, együtt verjük egy ideig, hozzáadjuk a vizet. Mikor már jónak találjuk, hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összekavarjuk. (A megadott mennyiségeket felezzük, és2 tortalapot sütünk.)
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Nem túl forró sütőbe tesszük.
  3. Krém elkészítése: megfőzzük a pudingot a vízben 100 gcukorral. Még amíg forró a puding, hozzáadjuk a 150 gcukorral felvert habot.
  4. Díszítés: az alsó lapot megkenjük a krémmel (kis krémet hagyunk bevonni a külsejét, hogy jobban ragadjon a hab), megszórjuk a gyümölccsel. Rátesszük a másik lapot. Bevonjuk krémmel. Habbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10287
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Ajánló

Még csak kísérletező tortás vagyok. A következő tortánál el fogom vágni a lapokat, mert így eléggé vastag volt. Akkor mutatósabb lesz szeletelve. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztfiam szülinapjára készítettem.

Hozzávalók

A két piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...