r
Nosalty Logó

Sztrapacska kicsit másként

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sztrapacska kicsit másként
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.9 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    201.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5579.7 g
  • Cink
    270 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    214 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 4578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk és apróra lereszeljük. (Ha nagyon sok a leve, akkor egy kicsit le szoktam önteni róla.)
  2. Belerakjuk a tojást, és egy nagyobb csipetnyi sót. Majd annyi lisztet, hogy nokedlitésztánál kicsit sűrűbb állagú legyen.
  3. Teszünk fel vizet forrni, majd nokedliszaggatón kiszaggatjuk. Közben a császárszalonnát kockára vágjuk és megsütjük.
  4. A császárszalonna kevés zsírjával egy tepsit kikenünk, ebbe tesszük a kész sztrapacskát.
  5. A tejföl kb. felével összekeverjük a túrókat. Rakunk bele ízlés szerint kaprot, és zúzott fokhagymát. Ha szükséges, néha borsot is.
  6. Aztán összekeverjük az egészet a sztrapacskával, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel és rászórjuk a sült császárszalonnát.
  7. Előmelegített sütőben szépre sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 31280
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem szerettem a sztrapacskát, valami nekem mindig hiányzott belőle. Akárhol is ettem ezt az ételt, sosem nyerte el a tetszésemet. Kitaláltam hát otthon, hogy ízesítem egy kicsit kaporral, és fokhagymával. Na, így már az egyik kedvenc ételem lett. :) Azt sem szerettem benne, hogy száraz és fullasztó volt az egész olykor. Így saját ízlés szerint összekevertem nagyobb mennyiségű tejföllel a túrót, azt pedig a sztrapacskával. Így nagyon jól átjárja a fűszer az étel minden egyes részét. Remélem másnak is ízleni fog, ha kipróbálásra kerül otthon. :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...