Sztrapacska kicsit másként
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g juhtúró71 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
50g császárszalonna197 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1145
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4578
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
41.5g burgonya24 kcal
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
4.2g juhtúró12 kcal
-
4.2g tehéntúró6 kcal
-
18.7g tejföl37 kcal
-
8.3g császárszalonna33 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
191
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1394.9 g
-
Cink 68 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 296.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
1145
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.6 g
Zsír
-
Összesen 201.5 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5579.7 g
-
Cink 270 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 214 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 1933 mg
-
Nátrium 1784 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1185.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 657 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 27 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 122 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 468 mg
-
Retinol - A vitamin: 644 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
4578
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
50 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
10 dkg juhtúró
-
10 dkg tehéntúró
-
450 g tejföl
-
20 dkg császárszalonna
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk és apróra lereszeljük. (Ha nagyon sok a leve, akkor egy kicsit le szoktam önteni róla.)
- Belerakjuk a tojást, és egy nagyobb csipetnyi sót. Majd annyi lisztet, hogy nokedlitésztánál kicsit sűrűbb állagú legyen.
- Teszünk fel vizet forrni, majd nokedliszaggatón kiszaggatjuk. Közben a császárszalonnát kockára vágjuk és megsütjük.
- A császárszalonna kevés zsírjával egy tepsit kikenünk, ebbe tesszük a kész sztrapacskát.
- A tejföl kb. felével összekeverjük a túrókat. Rakunk bele ízlés szerint kaprot, és zúzott fokhagymát. Ha szükséges, néha borsot is.
- Aztán összekeverjük az egészet a sztrapacskával, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel és rászórjuk a sült császárszalonnát.
- Előmelegített sütőben szépre sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 31280
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sosem szerettem a sztrapacskát, valami nekem mindig hiányzott belőle. Akárhol is ettem ezt az ételt, sosem nyerte el a tetszésemet. Kitaláltam hát otthon, hogy ízesítem egy kicsit kaporral, és fokhagymával. Na, így már az egyik kedvenc ételem lett. :) Azt sem szerettem benne, hogy száraz és fullasztó volt az egész olykor. Így saját ízlés szerint összekevertem nagyobb mennyiségű tejföllel a túrót, azt pedig a sztrapacskával. Így nagyon jól átjárja a fűszer az étel minden egyes részét. Remélem másnak is ízleni fog, ha kipróbálásra kerül otthon. :)