r
Nosalty Logó

Sztracsatella sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Sztracsatella sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A grízes krémhez

A tejes-rumos babapiskótához

A csokis habhoz

A tetejére

Összesen 973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A grízes krémhez

A tejes-rumos babapiskótához

A csokis habhoz

A tetejére

Összesen 5850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A grízes krémhez

A tejes-rumos babapiskótához

A csokis habhoz

A tetejére

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    318.2 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4476.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    2047 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611.5 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2204 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 5850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A grízes krémhez

A tejes-rumos babapiskótához

A csokis habhoz

A tetejére

Elkészítés

A grízes krémhez

  1. A tojássárgákat, a búzadarát a cukorral megfőzzük, keményebb grízt kapunk.
  2. Kihűtjük, majd a margarinnal összedolgozzuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd reszelünk bele 7,5 dkg étcsokit, és óvatosan keverjük össze.
  4. Egy jénai aljára letesszük a rumos tejben áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg csokis tejszínhab.
  5. Ezután ismét egy sor rumos-tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab.
  6. Tetejére ráreszeljük a maradék étcsokit.
  • Tepsi mérete: -
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 403
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 147118
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 23.

Ajánló

Aki szereti a sütés nélküli finom sütiket, azoknak mindenképpen!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megláttam ezt a receptet, és mivel szeretjük a sütés nélküli finomságokat is, így elkészítettem.

Hozzávalók

A grízes krémhez

A tejes-rumos babapiskótához

A csokis habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...