Szószban főtt tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
5g vaj36 kcal
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
7 kcal
-
232 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
455
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
20g vaj143 kcal
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
26 kcal
-
250g szarvacska tészta928 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1819
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1.4g vaj10 kcal
-
35g csirke alsócomb38 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
5.6g sárgarépa2 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
3.5g fehérbor3 kcal
-
28g paradicsom5 kcal
-
2.2g sűrített paradicsom2 kcal
-
17.5g szarvacska tészta65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
128
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 213.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 722 micro
-
β-karotin 2004 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4874 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
455
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 100.2 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2402.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 854.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 971 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 697 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 2889 micro
-
β-karotin 8016 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 19497 micro
-
Lut-zea 1065 micro
Összesen
1819
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1365 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
2 dkg vaj
-
4 db csirke alsócomb
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db sárgarépa
-
5 csepp balzsamecet
-
0.5 dl fehérbor
-
2 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A combot kicsontozzuk, a bőrét lehúzzuk, és kockára vágjuk. Egy lábasban a vajon fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a finomra vágott fokhagymát, meg a lereszelt sárgarépát. Kicsit pirítjuk, ráöntjük a bort, mikor már majdnem elpárolgott, akkor a balzsamecet következik. Kis lángon 10 percig pároljuk.
- Belerakjuk a tésztát, és jól elkeverjük, kicsit pirítjuk. Ha friss paradicsomot használunk, kockára vágva adjuk hozzá, és most keverjük bele a sűrített paradicsomot is.
- Annyi vizet öntsünk rá, hogy a tésztát éppen csak ellepje. Kis lángon, lefedve kb. 10 percig főzzük. 5 perc eltelte után már gyakran kóstoljuk a tésztát, hogy olyan állagúra főzzük, ahogy szeretnénk.
- A fedőt levéve hagyjuk, hogy a felesleges lé el tudjon párologni (ha van rajta). Ha nincs, akkor csak zárjuk el a tüzet alatta.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4344
- Feltöltés dátuma: 2012. július 12.
Ajánló
Reszelt parmezán sajtot szórtam a tetejére. Az eredeti recept sertéshússal készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Végül is ez a tésztafőzési mód nem ismeretlen a magyar konyhában, ott van például a pásztortarhonya. Ez a recept csak azt mutatja, hogy ízlés szerint variálhatjuk a hozzávalókat. Több receptet végigolvasva egy volt a lényeg, a tésztát éppen csak lepje el a víz. Ha nem paradicsomos, akkor viszont húslevessel is felönthetjük, vegetáriánusok pedig zöldséglevessel. Nekem nagyon tetszik, hogy nem kell egy nagy fazék vizet külön felforralni a tésztának, és az ízéről ne is beszéljünk.