r
Nosalty Logó

Szószban főtt tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Szószban főtt tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1819 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    722 micro
  • β-karotin
    2004 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4874 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2402.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    2889 micro
  • β-karotin
    8016 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19497 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 1819 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1365 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combot kicsontozzuk, a bőrét lehúzzuk, és kockára vágjuk. Egy lábasban a vajon fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a finomra vágott fokhagymát, meg a lereszelt sárgarépát. Kicsit pirítjuk, ráöntjük a bort, mikor már majdnem elpárolgott, akkor a balzsamecet következik. Kis lángon 10 percig pároljuk.
  3. Belerakjuk a tésztát, és jól elkeverjük, kicsit pirítjuk. Ha friss paradicsomot használunk, kockára vágva adjuk hozzá, és most keverjük bele a sűrített paradicsomot is.
  4. Annyi vizet öntsünk rá, hogy a tésztát éppen csak ellepje. Kis lángon, lefedve kb. 10 percig főzzük. 5 perc eltelte után már gyakran kóstoljuk a tésztát, hogy olyan állagúra főzzük, ahogy szeretnénk.
  5. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a felesleges lé el tudjon párologni (ha van rajta). Ha nincs, akkor csak zárjuk el a tüzet alatta.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4344
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Reszelt parmezán sajtot szórtam a tetejére. Az eredeti recept sertéshússal készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végül is ez a tésztafőzési mód nem ismeretlen a magyar konyhában, ott van például a pásztortarhonya. Ez a recept csak azt mutatja, hogy ízlés szerint variálhatjuk a hozzávalókat. Több receptet végigolvasva egy volt a lényeg, a tésztát éppen csak lepje el a víz. Ha nem paradicsomos, akkor viszont húslevessel is felönthetjük, vegetáriánusok pedig zöldséglevessel. Nekem nagyon tetszik, hogy nem kell egy nagy fazék vizet külön felforralni a tésztának, és az ízéről ne is beszéljünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...