Szőlős-sajtos focaccia
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ammerländer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
439
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3500
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
439
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.7 g
Zsír
-
Összesen 139 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3709.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1194 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 1351 mg
-
Nátrium 694 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 456.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 245.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 649 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1064 micro
Összesen
3500
kcal
- 11% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
294
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet, a cukrot, a sót és az instant élesztőt egy nagy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és összemorzsoljuk.
- A tejet hozzáöntjük, és belereszeljük a Tilsiter sajtot is. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, amit aztán hagyunk a duplájára kelni.
- A megkelt tésztát egy pindurit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsire fektetjük. Ujjaink hegyével alaposan benyomogatjuk - így nyeri el jellegzetes alakját a tészta.
- Meglocsoljuk olívaolajjal, majd egy ecset segítségével egyenletesen bekenjük a tészta felületét. A tetejét félbevágott szőlőszemekkel, rozmaringlevelekkel, frissen őrölt fekete borssal és pisztáciával díszítjük.
- 190°C-ra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy hidegen, szendvicsként vagy magában, reggelire vagy vacsorára egyaránt nagyszerű választás.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1360
- Feltöltés dátuma: 2020. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ammerländer
19 recept
Most, hogy a szőlőszemek ilyen vidáman mosolyognak ránk minden bolt és zöldséges polcain, itt az ideje elővenni a legtutibb receptjeinket. A focaccia például egy szuper, egyszerűen elkészíthető és nagyon sokoldalúan felhasználható kenyérféle a Ligur-tenger partvidékéről, amihez kifejezetten jól passzol a szőlő, akármilyen fajtát is használjunk. Mi most adtunk az élvezeteknek, és a tésztát sajttal turbóztuk - próbáljátok ki ti is, mert az egyik leggyorsabban elkészíthető pékáru!