r
Nosalty Logó

Szőlős-sajtos focaccia

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ammerländer
Szőlős-sajtos focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3709.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 3500 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 294 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sót és az instant élesztőt egy nagy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és összemorzsoljuk.
  2. A tejet hozzáöntjük, és belereszeljük a Tilsiter sajtot is. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, amit aztán hagyunk a duplájára kelni.
  3. A megkelt tésztát egy pindurit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsire fektetjük. Ujjaink hegyével alaposan benyomogatjuk - így nyeri el jellegzetes alakját a tészta.
  4. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd egy ecset segítségével egyenletesen bekenjük a tészta felületét. A tetejét félbevágott szőlőszemekkel, rozmaringlevelekkel, frissen őrölt fekete borssal és pisztáciával díszítjük.
  5. 190°C-ra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy hidegen, szendvicsként vagy magában, reggelire vagy vacsorára egyaránt nagyszerű választás.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1360
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős-sajtos focaccia
Ammerländer 19 recept

Most, hogy a szőlőszemek ilyen vidáman mosolyognak ránk minden bolt és zöldséges polcain, itt az ideje elővenni a legtutibb receptjeinket. A focaccia például egy szuper, egyszerűen elkészíthető és nagyon sokoldalúan felhasználható kenyérféle a Ligur-tenger partvidékéről, amihez kifejezetten jól passzol a szőlő, akármilyen fajtát is használjunk. Mi most adtunk az élvezeteknek, és a tésztát sajttal turbóztuk - próbáljátok ki ti is, mert az egyik leggyorsabban elkészíthető pékáru!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...