r
Nosalty Logó

Szőlős pite Csilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Szőlős pite Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 4805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    184.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5308.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.1 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1820 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1688 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 4805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk az egész tojást illetve egy tojás fehérjét és a szobahőmérsékletű margarint.
  2. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A pudingport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 4 dl tejet. Ezután felforraljuk, sűrűre főzzük, majd a pudingot langyosra hűtjük.
  2. A szőlőt megmossuk és leszemezzük.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, majd előre kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű pite formába tesszük. Erre ráhalmozzuk, majd egyenletesen elsimítjuk a pudingot és ezt követően a puding tetejére tesszük a szőlő szemeket.
  4. A másik tésztát kinyújtjuk, majd éles késsel kb 1 cm széles csíkokra vágjuk. Ezzel berácsozzuk a pite tetejét. A pite szélére a csíkot úgy tesszük, hogy megcsavargatjuk spirál alakra, így mutatós lesz.

Egyéb

  1. Amikor ezzel a folyamattal kész vagyunk, az egész pitét megkenjük a felvert tojás sárgájával majd megszórjuk ízlés szerint nádcukorral. A pitét előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesen takaréklángon kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük.
  2. A pitét tálaláskor porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 119
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős pite Csilla konyhájából
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...