r
Nosalty Logó

Szőlős márványszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős márványszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3083.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 4326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szőlőt alapos mosás után leszedegetjük egy edénybe, amit megszórunk a vaníliás és púpos ek cukrokkal, összekeverjük, félretesszük.
  2. A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a bögre cukorral, amit lassanként adagolunk, majd kemény habbá formálódásakor hozzáöntjük lassan (ugyancsak verés közben) a tejszínt, és együtt is verjük, míg jó keménnyé válik.
  3. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót, tejet és lisztet (a receptben nem kéri a tojássárgája felhasználását, de amikor nem majonézezek, s egyébre sem használódna el - ennél a lépésnél hozzákeverem).
  4. Hűtőben pihentetjük kb 20-25 percet.
  5. Kivajazott, vagy papírral bélelt sütőformába öntjük, és elosztjuk rajta a szőlőt. 195 fokon kb 35-45 percig sütjük.
  6. Még melegen megszórjuk porcukorral, majd hűtőben pihentetjük egy éjszakát (jó pár órát).
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4385
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

A diót nem daráltam le teljesen, illetve fél bögre daráltat és fél vagdaltat adtam hozzá...nekem sokkal jobban ízlett így.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsősorban addig még sosem ettem szőlős sütit, aztán a habosság és a dió megragadta érdeklődésem... Fiaim csalódására mindenki más kedvence lett nemcsak a családban, ugyanis elég "elázottféle maszlaggá" válik. A rajongók szerint ez a pláne benne, hát szóltunk már ízlések és pofonokról itt...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...