r
Nosalty Logó

Szőlős csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Összesen 1429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Összesen 5711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Összesen 212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4508 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    848 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4440 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 1429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    171.6 g

Zsír

  • Összesen
    450.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    3116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7534.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    1650 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18032 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    135 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    856 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3393 micro
  • Kolin:
    2080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17759 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    3164 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    4117 micro
Összesen 5711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Elkészítés

A csirkemájhoz

  1. A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és a húsát kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a csirkemájat gyakran megkevergetve, erős tűzön mepirítjuk. Borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk az almát, a szőlőszemeket, felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk.
  4. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tojássárgáját, majd visszatesszük, és összerottyantjuk. Végén sózzuk ízlés szerint.
  5. Burgonyakrokettel tálaljuk, amihez a burgonyát megmossuk és héjastul, sós vízben puhára főzzük. Megtisztítjuk, és még forrón burgonyanyomón áttörjük, hagyjuk kihűlni.
  6. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a margarint, a reszelt sajtot, a tojássárgákat, az őrölt szerecsendiót, csipetnyi sót, és összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük.
  7. A burgonyamasszából ujjnyi vastag rudakat formálunk, megforgatjuk felvert tojásban, a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban kisütjük.
  8. Papírkendőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4011
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem a megismerkedésünk óta eszi meg a csirkemájat, ez is az egyik kedvenc étele ebből a belsőségből.

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A burgonyakroketthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...