r
Nosalty Logó

Szőlőkrémes piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
Szőlőkrémes piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    256.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2399.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 4291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk kanalanként a cukrot, amivel szép fényesre keverjük.
  2. A kemény tojásfehérjéhez egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat.
  3. A lisztet kanalanként, óvatosan (már nem géppel) fakanállal hozzákeverjük.
  4. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, beleöntjük a tésztát, és megsütjük. Ha kihűlt, kettőbe vágjuk.

Krém

  1. A szőlőt leszemezzük (egy maréknyit a díszítéshez félreteszünk), szegfűszeggel ízesített, kb. fél dl vízben megpároljuk, utána áttörjük vagy turmixoljuk. Leszűrjük, majd 1 csomag vaníliás pudingporral felfőzzük.
  2. Kikeverünk 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral, hozzáadunk 1 citrom reszelt héját és levét.
  3. A kihűlt szőlőleves pudingot összekeverjük a margarinnal.
  4. A krémmel megtöltjük a tortát, és be is vonjuk vele. Megszórjuk durvára vágott dióval, és a félretett szőlőszemekkel díszítjük. Fél napig a hűtőben tartjuk, amíg az ízek összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4025
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mátayné Zsuzsa 10 recept

Ezt a finom, üdítő tortát most érdemes megsütni, amíg van szőlő a kertekben. A krémhez tehetünk 20 dkg cukrot is, ha a szőlő nem nagyon édes.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...