r
Nosalty Logó

Szőlőkrémes piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
Szőlőkrémes piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    256.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2399.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 4291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk kanalanként a cukrot, amivel szép fényesre keverjük.
  2. A kemény tojásfehérjéhez egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat.
  3. A lisztet kanalanként, óvatosan (már nem géppel) fakanállal hozzákeverjük.
  4. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, beleöntjük a tésztát, és megsütjük. Ha kihűlt, kettőbe vágjuk.

Krém

  1. A szőlőt leszemezzük (egy maréknyit a díszítéshez félreteszünk), szegfűszeggel ízesített, kb. fél dl vízben megpároljuk, utána áttörjük vagy turmixoljuk. Leszűrjük, majd 1 csomag vaníliás pudingporral felfőzzük.
  2. Kikeverünk 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral, hozzáadunk 1 citrom reszelt héját és levét.
  3. A kihűlt szőlőleves pudingot összekeverjük a margarinnal.
  4. A krémmel megtöltjük a tortát, és be is vonjuk vele. Megszórjuk durvára vágott dióval, és a félretett szőlőszemekkel díszítjük. Fél napig a hűtőben tartjuk, amíg az ízek összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4014
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 26.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Mátayné Zsuzsa 10 recept

Ezt a finom, üdítő tortát most érdemes megsütni, amíg van szőlő a kertekben. A krémhez tehetünk 20 dkg cukrot is, ha a szőlő nem nagyon édes.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek