r
Nosalty Logó

Szolnoki étcsokis-habos isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
Szolnoki étcsokis-habos isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

Összesen 1625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

Összesen 6494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    937.3 g
  • Cukor
    657 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 6494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A hozzávalókat kimérjük, egy tálban addig gyúrjuk, amíg egy tömör linzertésztát kapunk belőle, majd 30 percre hűtőbe tesszük!
  2. A pihentetés után körülbelül fél centiméter vastagra nyújtjuk, tetszés szerinti korongokat szaggatunk belőle, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Lehet mini islereket is készíteni, én a normál méretűekre szaggattam a tésztát, így 28 db korongból összesen 14 db normál méretű isler készült.)
  3. A kisült korongokat hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez, tetejére

  1. A három tábla étcsokoládés tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, közben hozzáadunk 3 dl tejet.
  2. A korongokat belemártjuk, a felét mindkét oldalról, a másik felét csak egy oldalról. A csokiba mártott korongokat félretesszük, miközben elkészítjük a habot.
  3. A tojásfehérjét a pici sóval gőz felett habbá verjük. Amikor már kezd keményedni a hab, akkor fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, folyamatos keverés mellett (robotgéppel). Ahhoz, hogy a hab tökéletes legyen, hosszú időre van szükség, legalább 30 percig folyamatosan dolgozni kell rajta a robotgéppel. Eközben a gőznek nem szabad intenzívnek lennie.
  4. Végül egy habzsák segítségével megöltjük a korongokat. Alul a félig mártott korongoknak kell lennie, a csokis felével lefelé, a tetejére pedig a mindkét oldalról mártott korongok kerüljenek.
  5. Ajánlott egy éjszakát hűtőben vagy hűvös helyen tárolni fogyasztás előtt!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2079
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szolnoki étcsokis-habos isler
ozsvarcsilla 15 recept

A családban nagy kedvenc ez a desszert! Szolnok pedig híres a habos islerről, így nekem kötelező volt kipróbálni! :)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...