Szoljanka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50g sonka69 kcal
-
50g szalámi247 kcal
-
100g felvágott140 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
50g ketchup51 kcal
-
10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
596
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g sonka276 kcal
-
200g szalámi986 kcal
-
400g felvágott560 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
200g ketchup202 kcal
-
39 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2380
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
6.7g sonka9 kcal
-
6.7g szalámi33 kcal
-
13.4g felvágott19 kcal
-
12.1g vöröshagyma4 kcal
-
13.4g paprika2 kcal
-
5.4g csemegeuborka1 kcal
-
6.7g ketchup7 kcal
-
1.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
33.6g alaplé2 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
78
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2807.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 2667 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 194.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 9483 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
596
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.1 g
Zsír
-
Összesen 127.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11229.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 10667 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.2 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 776.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 309 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 1750 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 37931 micro
-
Lut-zea 1455 micro
Összesen
2380
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1274 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
200 g szalámi
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
4 db csemegeuborka
-
100 ml ketchup
-
3 ek sűrített paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek csípős paprikakrém
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A szalámit, a felvágottat, uborkát és a paprikákat kb. 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.
- A sonkát megpirítjuk, hozzáadjuk a felvágottat, és tovább pirítjuk, majd a szalámit is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk. Most hozzátesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ha esetleg odakapna, öntsünk hozzá egy kis vizet.
- Beletesszük a paprikákat, ketchup-öt, sűrített paradicsomot, erős pistát, fokhagymát, és pár percig rotyogtatjuk. Majd hozzáadjuk az uborkát, a fűszereket, felöntjük a levessel és 1 dl uborkalével. Kb. 20 percig főzzük. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítsük.
- Legjobb a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert felmelegítve finomabb.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 42700
- Feltöltés dátuma: 2010. február 16.
Ajánló
Tálaljuk egy citromkarikával, jó sok tejföllel és kenyérrel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Habár a szoljanka egy orosz egytálétel, az itteni szoljanka az egykori NDK-ban volt népszerű, és biztos minden háziasszonynak megvolt a saját bevált receptje, amit aszerint variált, hogy éppen mi volt a hűtőben. Felvágott, sült maradékok vagy akár főtt hús is. A szoljankának jó sűrűnek kell lennie. Lehet burgonyával meg kukoricával is gazdagítani.