Szójaszószos-fetasajtos-zöldséges makaróni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldségekhez
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
12 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
63g makaróni0 kcal
A szószhoz
-
50g póréhagyma13 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
4g ketchup4 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
8g víz0 kcal
A fűszerezéshez
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
265
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldségekhez
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
49 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
250g makaróni0 kcal
A szószhoz
-
200g póréhagyma54 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
32g víz0 kcal
A fűszerezéshez
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1060
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A zöldségekhez
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
10.6g paradicsom2 kcal
-
3 kcal
-
26.9g karfiol3 kcal
-
10.6g zöldborsó9 kcal
-
5.3g feta sajt14 kcal
-
13.2g makaróni0 kcal
A szószhoz
-
10.6g póréhagyma3 kcal
-
0.5g szójaszósz0 kcal
-
0.8g ketchup1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
1.7g víz0 kcal
A fűszerezéshez
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
58
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 933.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 487 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 241.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 1448 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 1739 micro
-
Lut-zea 1750 micro
Összesen
265
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 64.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3734.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 828 mg
-
Nátrium 1946 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 965.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 467 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 282 micro
-
β-karotin 5791 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 6955 micro
-
Lut-zea 6999 micro
Összesen
1060
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 367 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
A zöldségekhez
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 kis db karfiol
-
20 dkg zöldborsó
-
10 dkg feta sajt
-
25 dkg makaróni
A szószhoz
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek ketchup
-
1 teáskanál cukor
-
4 evőkanál víz
A fűszerezéshez
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A zöldségekhez
- Wokban vagy teflonos edényben, olajon megdinszteljük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát.
- A karfiolt megfőzzük forró, sós vízbe dobva kb. 4 perc alatt, majd leszűrjük.
- Mellédobjuk a szeletelt paradicsomot és kalifoniai paprikát. Nagyobb lángon pirítjuk, közben kevergetjük.
- A borsót is hozzárakjuk, majd a karfiolt is.
- A fokhagymát apróra vágjuk és megszórjuk a zöldségeket.
- Elkészítjük a szószt.
- Minden alapanyagot összekeverünk és ráöntjük a roppanósra pirított zöldségekre.
- A fűszerekkel is megszórjuk és együtt pirítjuk, mostmár kis lángon.
- Kifőzzük a makarónit és a zöldségekre öntjük.
- Ismét nagyobb lángon, mostmár mindennel együtt pirítjuk, kavargatva, pár percig. (Ha száraznak gondolnánk, kevés vizet tegyünk hozzá.)
- A legvégén tesszük hozzá a feta sajtot.
- Jól összekeverjük. Tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5820
- Feltöltés dátuma: 2011. július 07.
Ajánló
Lehet a zöldségeket még cukkinival is szaporítani és a zöldborsót elhagyni. A német Lidl-ben kapható Salsa (kania) szószt én rendszeresen használom hozzá. Nem tudom Magyarországon kapható-e? A fűszereket mindenki egyénileg sokszorozhatja vagy éppen szűkítheti. Ki milyen fűszeresen szereti. A feta sajt kimondottan finomabbá teszi. Vigyázzunk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Másnap is ugyanolyan finom marad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Saját magamtól származik, minden zöldséget, fűszert én adagoltam kellő mennyiségben. A lányom sok-sok kedvence között van ez az étel is, és persze a férjuram is imádja! :)