Szójaszószban marinált lazacsaláta görögdinnyével és uborkával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kikkoman
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Marinált lazac
-
7g szójaszósz4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
2g szezámolaj15 kcal
-
2g szőlőmagolaj15 kcal
-
3g juharszirup7 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
5g limelé1 kcal
-
67g lazac85 kcal
Saláta
-
67g kígyóuborka10 kcal
-
67g görögdinnye10 kcal
-
5g koriander1 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
Összesen
180
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Marinált lazac
-
40g szójaszósz24 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
400g lazac508 kcal
Saláta
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
400g görögdinnye62 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
Összesen
1068
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Marinált lazac
-
2.4g szójaszósz1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0.6g szezámolaj5 kcal
-
0.6g szőlőmagolaj5 kcal
-
0.9g juharszirup2 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1.7g limelé0 kcal
-
24.3g lazac31 kcal
Saláta
-
24.3g kígyóuborka4 kcal
-
24.3g görögdinnye4 kcal
-
1.8g koriander0 kcal
-
16.8g újhagyma3 kcal
-
1.3g szezámmag7 kcal
Összesen
63
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 830.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 184.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 1571 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
180
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4983.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 1432 mg
-
Nátrium 2591 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1106.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 503 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 2984 micro
-
β-crypt 324 micro
-
Likopin 9427 micro
-
Lut-zea 2249 micro
Összesen
1068
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 573 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
63
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Marinált lazac
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
1 ek szezámolaj
-
1 ek szőlőmagolaj
-
1 ek juharszirup
-
1 kk chilipehely
-
1 lime-ból nyert limelé
Saláta
-
1 közepes db kígyóuborka
-
400 g görögdinnye
-
1 csokor koriander
-
3 db újhagyma
Elkészítés
Marinált lazac
- A lazacot apró kockára daraboljuk, majd félretesszük.
- A páchoz összekeverjük a szójaszószt, a juharszirupot, a kétféle olajt, a chilipelyhet és egy lime kifacsart levét.
- Tegyük bele a lazacdarabokat a pácba és alaposan keverjük össze. Hűtőben kb. fél órát hagyjuk állni.
Saláta
- A uborka végeit eltávolítjuk, hosszában kettévágjuk és kiskanállal kikaparjuk a magjait. Apró kockákra daraboljuk, majd félretesszük.
- A görögdinnyét, ha kell, kimagozzuk, szintén apró kockákra vágjuk, és egy nagy keverőtálba halmozzuk.
- Hozzáadjunk az uborkát, a felkarikázott újhagymát és a durvára vágott koriandert is.
- Mehet bele a marinált lazac is, méghozzá a páclével együtt.
- Jó alaposan összefogatjuk, majd pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk. A pácolt lazac lényege, hogy hőkezelés helyett savval tesszük fogyaszthatóvá a halat, viszont emiatt legkésőbb másnap fogyasszuk is el.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 276
- Feltöltés dátuma: 2021. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kikkoman
12 recept
A lédús görögdinnye édessége, a pácolt hal sóssága és az uborka roppanósága remekül harmonizálnak ebben a finom, friss és könnyed nyári salátában. Fogyaszthatjuk könnyű ebéd gyanánt vagy akár hideg előételnek is, tálaláskor pedig mindenképpen szórjuk meg aprított újhagymával, korianderrel és pirított szezámmaggal.