r
Nosalty Logó

Szójaszószban marinált lazacsaláta görögdinnyével és uborkával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kikkoman
Szójaszószban marinált lazacsaláta görögdinnyével és uborkával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Marinált lazac

Saláta

180
Kalória
16.3g
Fehérje
10.9g
Szénhidrátok
8.2g
Zsír
184.5g
Víz
30.7g
Koleszterin
1.9g
Rost
5.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Marinált lazac

Saláta

Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Marinált lazac

Saláta

Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Marinált lazac

Saláta

Összesen 63 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    1571 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4983.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    2591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2984 micro
  • β-crypt
    324 micro
  • Likopin
    9427 micro
  • Lut-zea
    2249 micro
Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    573 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

Marinált lazac

  1. A lazacot apró kockára daraboljuk, majd félretesszük.
  2. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, a juharszirupot, a kétféle olajt, a chilipelyhet és egy lime kifacsart levét.
  3. Tegyük bele a lazacdarabokat a pácba és alaposan keverjük össze. Hűtőben kb. fél órát hagyjuk állni.

Saláta

  1. A uborka végeit eltávolítjuk, hosszában kettévágjuk és kiskanállal kikaparjuk a magjait. Apró kockákra daraboljuk, majd félretesszük.
  2. A görögdinnyét, ha kell, kimagozzuk, szintén apró kockákra vágjuk, és egy nagy keverőtálba halmozzuk.
  3. Hozzáadjunk az uborkát, a felkarikázott újhagymát és a durvára vágott koriandert is.
  4. Mehet bele a marinált lazac is, méghozzá a páclével együtt.
  5. Jó alaposan összefogatjuk, majd pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk. A pácolt lazac lényege, hogy hőkezelés helyett savval tesszük fogyaszthatóvá a halat, viszont emiatt legkésőbb másnap fogyasszuk is el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A lédús görögdinnye édessége, a pácolt hal sóssága és az uborka roppanósága remekül harmonizálnak ebben a finom, friss és könnyed nyári salátában. Fogyaszthatjuk könnyű ebéd gyanánt vagy akár hideg előételnek is, tálaláskor pedig mindenképpen szórjuk meg aprított újhagymával, korianderrel és pirított szezámmaggal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!