r
Nosalty Logó

Szójafasírt Seafalcon konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Seafalcon
Szójafasírt Seafalcon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 26% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 26% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2199 kcal
  • 26% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 26% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 550 kcal
  • 26% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8320.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    3874 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    886 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 2199 kcal
  • 26% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szójagranulátumot előző nap beáztatjuk. A 100 grammból nagyjából 350 grammnyi nedves lesz. Felhasználás előtt kinyomkodjuk a lehető legtöbb vizet.
  2. A repceolajon megdinszteljük a hagymát, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szójagranulátumot, három evőkanálnyi zsemlemorzsát, a fűszereket, és alaposan eldolgozzuk. Utoljára adjuk hozzá a tojásokat, és jól összegyúrjuk.
  3. Gombócokat formázunk belőlük, és meghempergetjük morzsában. Nekem pontosan 25 grammnyit vettek fel.
  4. Tepsibe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a fasírtokat, kicsit ellapítjuk, majd előmelegített sütőbe (220 fok) tesszük. Légkeveréses módon 20 perc után fordítjuk meg őket. 10 perc után készen lesznek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11935
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 27.

Ajánló

Paradicsomos káposztát elképzelni nem tudok fasírt nélkül, de majd hideg vacsorának is finom lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Seafalcon 7 recept

Amióta vega étrenden vagyok, ez a negyedik fasírt variációm, és eddig ez a legjobb! Milyen érdekes: a rendszerváltás előtt tele voltak a boltok olcsó repceolajjal, de a napraforgó olajat favorizáltuk. Nem régen tudtam meg, hogy a repce csak telítetlen zsírsavakat tartalmaz, tehát a legegészségesebb olajfajta. Most alig lehet kapni, és...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...