Szív alakú gesztenyés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
8g víz0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
83g gesztenyemassza149 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
50g tej28 kcal
-
29 kcal
-
84 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
13 kcal
Összesen
1185
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
120g tojássárgája386 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
48g víz0 kcal
-
48g víz0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
7098
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
9.2g tojásfehérje5 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
11.5g cukor45 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
19.2g gesztenyemassza34 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
7.7g növényi habtejszín19 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
273
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.8 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
1185
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 103 g
Zsír
-
Összesen 254.4 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4123.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 1058 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 1477 mg
-
Nátrium 1241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1090.5 g
-
Cukor 622 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 441 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1825 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 1056 mg
-
Retinol - A vitamin: 1787 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1367 micro
Összesen
7098
kcal
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
6 ek víz
-
6 ek víz
-
30 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
8 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
500 g gesztenyemassza
-
20 dkg porcukor
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
200 ml növényi habtejszín
-
20 dkg vaj
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A piskótához
- A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és 6 ek vízzel kikeverjük.
- A tojásfehérjét szintén 6 ek vízzel felverjük és a maradék 8 dkg cukorral.
- A lisztnek a felét hozzáadjuk a tojássárgájához. Lassan összekeverjük, majd a tojásfehérjének a felét.
- A fentmaradt lisztbe tesszük a sütőport, ezt szintén a tojássárgájához lassan keverjük. Végül a fentmaradt tojásfehérjét is.
- Kivajazott, lisztezett tortasütőbe öntjük, és megsütjük.
- Krém: a tejben megfőzzük a pudingot. Amíg hűl, addig kikeverjük vajjal a gesztenyemasszát és a cukrot.
- Felverjük a hulalát.
- Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyekrémet és a felvert tejszín felét.
- A kihűlt tésztát 3 felé vágjuk. A piskóta alsó lapját megkenjük a krémmel, erre jön a következő piskótacikk, majd megint krém és a harmadik piskótacikk.
- A torta tetejét és körben bevonjuk a megmaradt krémmel, majd ízlés szerint díszítjük. A felvert tejszín megmaradt részével dekoráljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4023
- Feltöltés dátuma: 2012. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Testvérem születésnapjára készült. :)