r
Nosalty Logó

Szív alakú feketeerdő-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szív alakú feketeerdő-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    244.5 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7979.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    3496 mg
  • Nátrium
    2312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3527 micro
Összesen 4647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét félkemény habbá verjük pár csepp citromlével magas fokozaton, a cukrot is belekeverjük, a sárgáját is.
  2. Alacsony fokozatra váltunk, és a sütőporos lisztet is belekeverjük a kakaóval együtt.
  3. 175 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A meggylében elkeverjük a cukrot, és a pudingot habverővel, hogy ne legyen csomós. Feltesszük főni.
  5. Mikor kellően sűrű, levesszük a tűzről és beletesszük a kimagozott meggybefőttet, kihűtjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük.
  7. A tortát 3 felé vágjuk.
  8. Habzsákba töltjük a meggyes krémet, és a tejszínt is egy másikba.
  9. Az alsó lapot a tejszínnel kezdve kívülről befelé a meggyes krémmel felváltva megtöltjük.
  10. A második lapot a meggyes krémmel kezdjük, és felváltva betöltjük a tejszínessel. Így lesz majd meg a dominó minta, mikor felvágjuk.
  11. Befedjük a harmadik lappal.
  12. A maradék tejszínnel bevonjuk az egész tortát.
  13. Az oldalát fonott kosár mintával díszítjük, a tetejét is díszítjük és megszórjuk tortadarával.
  14. Végül magozott meggydarabokat teszünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6182
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám 70. szülinapjára csináltam ezt a tortát, és mivel feketeerdő a kedvence, nem volt kérdés, milyen is legyen:) Nagyon tetszett Neki, és a többi vendégnek is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...