Színkavalkád konfetti torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
83g tojás104 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
63g habtejszín183 kcal
-
4g málna2 kcal
-
13g málnadzsem35 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
63g habtejszín183 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4g cukorgyöngy15 kcal
Összesen
760
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
660g tojás831 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
30g málna16 kcal
-
100g málnadzsem278 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
30g cukorgyöngy116 kcal
Összesen
6067
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
28.2g tojás35 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
21.4g habtejszín62 kcal
-
1.3g málna1 kcal
-
4.3g málnadzsem12 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
21.4g habtejszín62 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1.3g cukorgyöngy5 kcal
Összesen
258
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.4 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 145.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 459 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
760
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.4 g
Zsír
-
Összesen 367 g
-
Telített zsírsav 212 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 3271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4833.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1082 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 2047 mg
-
Nátrium 1205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 579.5 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1162.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3720 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 706 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 1913 mg
-
Retinol - A vitamin: 3669 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3005 micro
Összesen
6067
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
12 db tojás
-
240 g cukor
-
240 g finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
Krém
-
5 ek málnadzsem
-
1 csomag zselatinfix
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk. A sárgáját fehéredésig verjük, spatulával a fehérjéhez keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre keverjük a tojásokkal.
- A tésztát négy, egyenlő részre osztjuk: az egyikbe kéket, a másikba pinket, a harmadikba sárgát, a negyedikbe zöld ételfestéket csepegtetünk. Minél élénkebb színt szeretnénk, annál többet adunk hozzá. Vigyázz! Ha túl sok ételfestéket teszel bele, a piskóta elfolyósodik!
- Két 30 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk. Az egyikbe beletöltjük a pink piskótaalapot, közepébe öntve a kéket, a másik formába a zöldet, közepébe öntve a sárga piskótaalapot.
- A két formát külön-külön, előmelegített sütőben 150 C-on, légkeverés mellett 30-40 percig/tűpróbáig sütjük. 15 percet rácson hűlni hagyjuk, majd 3-3 részre lapjában elvágjuk.
Krém
- A krémhez a cukrászhabot keményre verjük, hozzáadjuk az ételfestéket, a dzsemet, az aromát, végül a zselatinfixet és simára keverjük. Hűtőben 30 percet hűtjük.
Díszítés
- A díszítéshez a cukrászhabot keményre verjük, majd két külön pohárba 6-6 ek habot kiveszünk belőle és az egyikbe kék, a másikba lila ételfestéket csepegtetünk, simára keverjük.
- Összeállítjuk a tortánkat: egy lap sárga-zöld piskóta, egy réteg krém. Egy lap kék-pink piskóta, egy réteg krém. Addig folytatjuk a rétegezést amíg elfogy a krém és az utolsó piskótalapot is a tetejére tettük. Bevonjuk a tortát a fehér cukrászhabbal, habzsákkal kis halmokat nyomunk a tetejére a kék és lila habból, majd a tetejét és az oldalát is meghintjük a cukorkonfettivel.
- Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 369
- Feltöltés dátuma: 2022. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
Picipiros
76 recept