r
Nosalty Logó

Színes tejszínes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Színes tejszínes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 832 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 9986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 832 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    548.7 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9151.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    2002 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1096 mg
  • Foszfor
    4000 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1138.9 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    748 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2444 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1629 micro
Összesen 9986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A diós tortalaphoz

  1. Diós tortalap készítése:
  2. Felverünk 6 tojásfehérjét 1 csipet sóval, majd félretesszük.
  3. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 12 dkg kristálycukorral és 1 cs vaníliás cukorral.
  4. 6 ek. lisztet összekeverünk 1 cs. sütőporral, és a tojássárgákhoz adjuk.
  5. A lisztes masszához hozzáadunk 6 ek. meleg vizet és kb. 20-25 dkg darált diót.
  6. Jól összekeverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a felvert tojásfehérjékkel.
  7. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
  8. Tejszínes csokikrém készítése:
  9. Vízgőz fölött megolvasztunk 4 tábla étcsokit.
  10. Utána hozzáadunk 5 dkg vajat és 6 dl tejszínt.
  11. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük hűlni. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  12. Összeállítás:
  13. A tortalapot kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük jó bőven eperlekvárral, majd a csokikrém 1/3-át is elkenjük a lekváros tortalapon.
  14. Utána rátesszük a felső tortalapot, és bevonjuk a maradék krémmel.
  15. A torta oldalát végig rakjuk ostyarudakkal, utána pedig a színes drazsét a tetejére borítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22731
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Ajánló

Az eperlekvárba lehet tenni egy kis eperpálinkát is...csak az íze miatt:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát születésnapra készítettem, és nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...