Színes tejszínes csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
A diós tortalaphoz
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4g víz0 kcal
-
21g dió136 kcal
A tejszínes csokikrémhez
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
17g eperlekvár46 kcal
A díszítéshez
-
23g roletti88 kcal
-
24g színes cukorka90 kcal
Összesen
832
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
A diós tortalaphoz
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
48g víz0 kcal
-
250g dió1635 kcal
A tejszínes csokikrémhez
-
400g étcsokoládé2184 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
200g eperlekvár556 kcal
A díszítéshez
-
280g roletti1056 kcal
-
285g színes cukorka1083 kcal
Összesen
9986
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
A diós tortalaphoz
-
12.2g tojás15 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
9.2g dió60 kcal
A tejszínes csokikrémhez
-
14.8g étcsokoládé81 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
22.2g habtejszín65 kcal
-
7.4g eperlekvár21 kcal
A díszítéshez
-
10.4g roletti39 kcal
-
10.5g színes cukorka40 kcal
Összesen
368
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
832
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.3 g
Zsír
-
Összesen 548.7 g
-
Telített zsírsav 240 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 135 g
-
Koleszterin 1886 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9151.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 2002 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 1096 mg
-
Foszfor 4000 mg
-
Nátrium 1796 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1138.9 g
-
Cukor 644 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 748 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2491 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 1094 mg
-
Retinol - A vitamin: 2444 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 573 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1629 micro
Összesen
9986
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
368
kcal
Hozzávalók
A diós tortalaphoz
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
6 ek víz
-
25 dkg dió
A tejszínes csokikrémhez
-
40 dkg étcsokoládé
-
5 dkg vaj
-
6 dl habtejszín
-
20 dkg eperlekvár
A díszítéshez
-
70 db roletti
-
15 ek színes cukorka
Elkészítés
A diós tortalaphoz
- Diós tortalap készítése:
- Felverünk 6 tojásfehérjét 1 csipet sóval, majd félretesszük.
- A 6 tojássárgáját habosra keverjük 12 dkg kristálycukorral és 1 cs vaníliás cukorral.
- 6 ek. lisztet összekeverünk 1 cs. sütőporral, és a tojássárgákhoz adjuk.
- A lisztes masszához hozzáadunk 6 ek. meleg vizet és kb. 20-25 dkg darált diót.
- Jól összekeverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a felvert tojásfehérjékkel.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
- Tejszínes csokikrém készítése:
- Vízgőz fölött megolvasztunk 4 tábla étcsokit.
- Utána hozzáadunk 5 dkg vajat és 6 dl tejszínt.
- Alaposan összekeverjük, majd félretesszük hűlni. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
- Összeállítás:
- A tortalapot kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük jó bőven eperlekvárral, majd a csokikrém 1/3-át is elkenjük a lekváros tortalapon.
- Utána rátesszük a felső tortalapot, és bevonjuk a maradék krémmel.
- A torta oldalát végig rakjuk ostyarudakkal, utána pedig a színes drazsét a tetejére borítjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26 cm
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 22731
- Feltöltés dátuma: 2010. június 15.
Ajánló
Az eperlekvárba lehet tenni egy kis eperpálinkát is...csak az íze miatt:-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát születésnapra készítettem, és nagy sikert aratott.