Színes baconös csirkenyárs
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirke pácolásához
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A hús befedéséhez
-
33g bacon131 kcal
A zöldségekhez
-
45g lilahagyma16 kcal
-
67g cukkini11 kcal
-
17g koktélparadicsom3 kcal
-
7g olívaolaj59 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
459
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirke pácolásához
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A hús befedéséhez
-
200g bacon786 kcal
A zöldségekhez
-
270g lilahagyma98 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
102g koktélparadicsom18 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2757
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirke pácolásához
-
48.4g csirkemellfilé58 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A hús befedéséhez
-
9.7g bacon38 kcal
A zöldségekhez
-
13.1g lilahagyma5 kcal
-
19.4g cukkini3 kcal
-
4.9g koktélparadicsom1 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
134
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 982.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 254.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 1372 micro
Összesen
459
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 261.8 g
Zsír
-
Összesen 166.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 862 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5895.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2736 mg
-
Nátrium 2221 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1529.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 981 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2624 micro
-
Lut-zea 8234 micro
Összesen
2757
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 127 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A csirke pácolásához
-
100 dkg csirkemellfilé
-
2 ek mustár
-
3 ek olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
A hús befedéséhez
-
200 g bacon
A zöldségekhez
-
3 db lilahagyma
-
2 db cukkini
-
6 db koktélparadicsom
-
5 ek olívaolaj
Elkészítés
A csirke pácolásához
- Még előző este a nyársakat hideg vízbe áztatjuk.
- A csirkemellet megtisztítjuk, és kisebb falatokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan elkeverjük, és megforgatjuk benne a csirkét, majd pár órára hűtőbe tesszük. Előző este is megtehetjük, de pár órát mindenképpen adjunk nekik.
- Közben a zöldségeket előkészítjük: a cukkinit alaposan megmossuk és hosszában félbevágjuk, majd nagyobb rusztikus darabokra vágjuk, és megforgatjuk kevés olívaolajban. A lilahagymát felnegyedeljük.
- A baconszeleteket félbevágjuk, és a húsokat betakargatjuk vele. Tetszőleges sorrendben felhúzzuk a nyársra a hozzávalókat, és kiolajozott tepsibe helyezzük őket.
- Előmelegített sütőben sütjük, közben forgassunk rajta, hogy mindenhol szépen megpiruljon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4397
- Feltöltés dátuma: 2013. április 21.
Ajánló
Joghurtos vegyes salátával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Nagyon jót tesz a csirkemellnek a kis mustáros pácolódás, és a bacon is segít neki, hogy ne száradjon ki. A nyársakhoz szinte bármilyen zöldséget használhatunk, szoktam gombával, kaliforniai paprikával, padlizsánnal is készíteni, ez csak egy variáció a számtalan lehetőség közül. Ha a csirkét előző nap bepácoljuk, akkor egy gyors vacsorának is jó.