Szilveszteri leveles töpörtyűs pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
998
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
7992
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 62.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1248.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 916 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
998
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.3 g
Zsír
-
Összesen 500.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9984.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 314 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1400 mg
-
Nátrium 7324 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 645.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 466 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 583 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 641 micro
Összesen
7992
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
387
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felfuttatjuk a cukros tejben a 4 dkg friss élesztőt.
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, és középen a mélyedésbe tesszük az élesztős tejet, majd hozzáadjuk 1 tojást, zsírt, 1 pohár pezsgőt, 2 tk sót és 1 kk borsot.
- Bedagasztjuk, és a tálban hagyjuk letakarva kb. 1 órát.
- Kivesszük a lisztezett sodródeszkára. Átgyúrjuk, és 3 cm vastagságúra kisodorjuk, téglalap alakúra. A ledarált 1 tk sóval, 1 kk borssal összekevert töpörtyűt 3 részre osztjuk, és az első résszel megkenjük a kisodrott tésztát.
- Felülről lefelé 3x összehajtogatjuk, majd jobbról bal felé hajtjuk 3x. Sodrófa segítségével rányomkodunk, hogy a töpörtyű egyneművé váljon a tésztával.
- Kb. 10 percet pihentetjük letakarva.
- Ugyanezt a műveletet elvégezzük, csak a hajtogatás alulról felfelé, és balról jobb felé hajtogatjuk. Szintén sodrófával hosszában és keresztben rányomkodva kilapítjuk a tésztát.
- Szintén 10 percig pihentetjük letakarva.
- Harmadszorra pénztárca alakúra hajtogatjuk: a kisodrott tésztát megkenjük, majd két oldalát behajtjuk úgy, hogy ne érjenek középen össze, majd alulról felhajtjuk a feléig, majd felülről ráhajtjuk az egészre. Sodrófával rányomkodunk hosszában, keresztben.
- Még 5 percet pihentetjük, majd kisodorjuk 4 cm vastagságúra, és hosszában és keresztben kis kockákat alkotva bevagdaljuk.
- Lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk.
- Tiszta tepsibe rakosgatjuk, de sütőpapírra is tehetjük, nem fog leragadni semmiképpen. Felvert egész tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokon előmelegített sütőben 15 percig sütjük, de sütőtől függ.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 32823
- Feltöltés dátuma: 2015. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
A karácsony előtti disznóvágásból kiolvasztott szalonna tepertőből készítettem ezt a hagyományos receptet.