r
Nosalty Logó

Szilveszteri leveles töpörtyűs pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Szilveszteri leveles töpörtyűs pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 998 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 7992 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 998 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.3 g

Zsír

  • Összesen
    500.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9984.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    7324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    466 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 7992 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk a cukros tejben a 4 dkg friss élesztőt.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és középen a mélyedésbe tesszük az élesztős tejet, majd hozzáadjuk 1 tojást, zsírt, 1 pohár pezsgőt, 2 tk sót és 1 kk borsot.
  3. Bedagasztjuk, és a tálban hagyjuk letakarva kb. 1 órát.
  4. Kivesszük a lisztezett sodródeszkára. Átgyúrjuk, és 3 cm vastagságúra kisodorjuk, téglalap alakúra. A ledarált 1 tk sóval, 1 kk borssal összekevert töpörtyűt 3 részre osztjuk, és az első résszel megkenjük a kisodrott tésztát.
  5. Felülről lefelé 3x összehajtogatjuk, majd jobbról bal felé hajtjuk 3x. Sodrófa segítségével rányomkodunk, hogy a töpörtyű egyneművé váljon a tésztával.
  6. Kb. 10 percet pihentetjük letakarva.
  7. Ugyanezt a műveletet elvégezzük, csak a hajtogatás alulról felfelé, és balról jobb felé hajtogatjuk. Szintén sodrófával hosszában és keresztben rányomkodva kilapítjuk a tésztát.
  8. Szintén 10 percig pihentetjük letakarva.
  9. Harmadszorra pénztárca alakúra hajtogatjuk: a kisodrott tésztát megkenjük, majd két oldalát behajtjuk úgy, hogy ne érjenek középen össze, majd alulról felhajtjuk a feléig, majd felülről ráhajtjuk az egészre. Sodrófával rányomkodunk hosszában, keresztben.
  10. Még 5 percet pihentetjük, majd kisodorjuk 4 cm vastagságúra, és hosszában és keresztben kis kockákat alkotva bevagdaljuk.
  11. Lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk.
  12. Tiszta tepsibe rakosgatjuk, de sütőpapírra is tehetjük, nem fog leragadni semmiképpen. Felvert egész tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokon előmelegített sütőben 15 percig sütjük, de sütőtől függ.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 32753
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszteri leveles töpörtyűs pogácsa
Smaragd konyha 149 recept

A karácsony előtti disznóvágásból kiolvasztott szalonna tepertőből készítettem ezt a hagyományos receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...