r
Nosalty Logó

Szilvával töltött tejfölös sült palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Szilvával töltött tejfölös sült palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 3076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 3076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tészta hozzávalóit jól kikeverjük, majd lehetőség szerint állni hagyjuk 1-2 órát.
  2. Sütés előtt, ha szükséges, még egy kicsit lazítjuk a palacsintatésztát. Szép, vékony palacsintákat sütünk.

A töltelékhez

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd negyedeljük, de vághatjuk kisebb darabokra is.
  2. Az ecetet a cukorral és a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a mozsárban nagyjából összetört fűszereket, pár percig rotyogni hagyjuk.
  3. Egy másik lábosba tesszük a feldarabolt szilvát, erre szűrjük a szirupot, s max. 3 percet főzzük, majd félrerakjuk kicsit állni.

A sütéshez

  1. Egy tortaforma vagy kör alakú, magas falú tepsi alján elkenünk egy evőkanálnyi tejfölt, és rádarabolunk egy evőkanálnyi hideg vajat.
  2. A palacsintákat vékonyan megtöltjük a szilvával, majd felezzük vagy harmadoljuk őket (a tepsi méretétől függően), és csillag alakban egy sort lerakunk a tepsibe/tortaformába.
  3. A maradék tejfölt a tejjel jól elkeverjük, és nagyjából a harmadát az első sor palacsintára öntjük.
  4. Folytatjuk a rétegzést, nekem három sor palacsinta jött ki ebből a mennyiségből.
  5. Tejföllel zárjuk a sort, majd meghintjük a zsemlemorzsával, és a maradék vajat rádaraboljuk a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4292
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 07.

Ajánló

Nekem maradt egy egészen kevés szilvám és jó egy dl szirupom, ezekkel tálaltam a kész palacsintát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Ez egy nagyon-nagyon finom desszert, aki szereti a szilvás gombócót és/vagy a palacsintát, annál tuti befutó lesz. Az eredeti recept Czifray István 1829-es szakácskönyvéből való, és így szól: "Csinálj nagy meszely téjjel s három tojással palacsintatésztát; süsd meg szép vékonyan a palacsintát; azután töltsd meg befőtt szilvával, de csak vékonyan, tekergesd öszve, vágd ketté a közepén, s mesd le az egyenetlen végét; tégy tálra egy kis vajat és jó téjfelt; rakj a tál fenekére egy sor töltött palacsintát csillag formán, adj erre téjfelt, erre meg újra egy sor palacsintát, s ezt addig folytasd, míg mind el nem lesz rakva; végre még egy kis téjfelt s egynehány apró darab vajat adj felibe, hintsd meg finom zsemlyemorzsával, rakj alul-felül pártüzet, főzd fel egy kevéssé, s cukorral meghintve add fel az asztalra.”

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...