r
Nosalty Logó

Szilvás-zabpelyhes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Laura36
Szilvás-zabpelyhes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1134 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    251.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    500 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2424 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4534 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát magozzuk ki, vágjuk nagyobb darabokra. Egy tálban forgassuk össze a fűszerekkel, 5 dkg cukorral, pici sóval, és hagyjuk állni.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a felaprított diót és a maradék cukrot.
  3. A margarint olvasszuk fel, és adjuk a lisztes keverékhez a mézzel együtt.
  4. Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (kb. 20x20-as), és a zabpelyhes massza felét nyomkodjuk a tepsi aljára. Erre kenjük rá egyenletesen a fűszeres szilvát, majd nyomkodjuk a tetejére a maradék masszát úgy, hogy teljesen elfedje a szilvát.
  5. 180 fokon süssük 40-45 percig, amíg a teteje jó ropogósra sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 64175
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Szeretem nagyon a zabpelyhes sütiket, mert sütés után ropogós lesz. Ez a süti viszont a szilvától ragacsos-ropogós lesz. Nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...