r
Nosalty Logó

Szilvás pite pudingos töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Szilvás pite pudingos töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 220 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3988.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.2 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2194 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2999 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 5058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 220 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tölteléket készítjük el először, hogy kihűljön, amíg a tésztát összeállítjuk. A szilvát kimagozva, felkockázva a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és a kevés sóval kicsit megfőzzük.
  2. A vízzel elkevert 2 csomag vaníliás pudingport hozzákeverjük, és sűrűre főzzük. (Húzzuk le a tűzről, amíg belekeverjük a pudingos keveréket!)
  3. Ha kell, még további cukor, fahéj vagy szegfűszeg hozzáadásával ízesítjük.
  4. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. (Minél gyorsabban, hogy a kezünk melege ne sokáig érje a tésztát.)
  5. Tartsuk a hűtőben a tésztánkat, amíg a szilvás keverék elhűlik. (Tegyük vízbe a szilvás lábast, így gyorsabban hűlik.)
  6. A tészta nagyobbik felét kinyújtjuk, kivajazott tepsibe rakjuk úgy, hogy a tepsi peremén is mindenhol legyen tészta. Belesimítjuk a szilvás krémet.
  7. Kinyújtjuk a másik felét is a tésztának, és rárakjuk a sütemény tetejére.
  8. A két tészta szélét az ujjainkkal összecsipkedjük, ahogy a piték szélét szoktuk, így nemcsak szebb és rusztikusabb lesz a sütemény, de megakadályozzuk azt is, hogy a szilva leve kifolyjon a széleken.
  9. Megszurkáljuk egy késsel a felső tésztaréteget, lekenjük egy felvert tojással, és a forró sütőben 10 percig 220 fokon, majd még 30 percig 180 fokon sütjük. (40 perc mindenképpen kell, hogy átsüljön, mert elég szaftos a töltelék.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40X2
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 65734
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet most készítettem el először, de valószínűleg ezután minden augusztusban újra és újra el fogom készíteni, amikor megérik a szilvánk. A Mindmegette.hu oldalon találtam rá erre a finomságra, és hogy el ne felejtsem az elkészítési módját, gyorsan leírtam ide magamnak és persze másoknak is.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...