Szilvás pite pudingos töltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
113g finomliszt410 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g tejföl20 kcal
A töltelékhez
Összesen
1265
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A töltelékhez
Összesen
5058
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
10.9g margarin78 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
A töltelékhez
-
34.7g szilva15 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
17.4g víz0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
Összesen
220
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.1 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 311.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 549 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
1265
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 65.8 g
Zsír
-
Összesen 231.3 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3988.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 697 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1508 mg
-
Nátrium 1389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 688.2 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1245.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2455 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 283 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 2194 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2999 micro
-
β-crypt 281 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1313 micro
Összesen
5058
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
220
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
45 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg margarin
-
2 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
A töltelékhez
-
80 dkg szilva
-
4 ek cukor
-
0.5 kk só
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl víz
Elkészítés
A tésztához
- A tölteléket készítjük el először, hogy kihűljön, amíg a tésztát összeállítjuk. A szilvát kimagozva, felkockázva a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és a kevés sóval kicsit megfőzzük.
- A vízzel elkevert 2 csomag vaníliás pudingport hozzákeverjük, és sűrűre főzzük. (Húzzuk le a tűzről, amíg belekeverjük a pudingos keveréket!)
- Ha kell, még további cukor, fahéj vagy szegfűszeg hozzáadásával ízesítjük.
- A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. (Minél gyorsabban, hogy a kezünk melege ne sokáig érje a tésztát.)
- Tartsuk a hűtőben a tésztánkat, amíg a szilvás keverék elhűlik. (Tegyük vízbe a szilvás lábast, így gyorsabban hűlik.)
- A tészta nagyobbik felét kinyújtjuk, kivajazott tepsibe rakjuk úgy, hogy a tepsi peremén is mindenhol legyen tészta. Belesimítjuk a szilvás krémet.
- Kinyújtjuk a másik felét is a tésztának, és rárakjuk a sütemény tetejére.
- A két tészta szélét az ujjainkkal összecsipkedjük, ahogy a piték szélét szoktuk, így nemcsak szebb és rusztikusabb lesz a sütemény, de megakadályozzuk azt is, hogy a szilva leve kifolyjon a széleken.
- Megszurkáljuk egy késsel a felső tésztaréteget, lekenjük egy felvert tojással, és a forró sütőben 10 percig 220 fokon, majd még 30 percig 180 fokon sütjük. (40 perc mindenképpen kell, hogy átsüljön, mert elég szaftos a töltelék.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40X40X2
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 65611
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
Ezt a receptet most készítettem el először, de valószínűleg ezután minden augusztusban újra és újra el fogom készíteni, amikor megérik a szilvánk. A Mindmegette.hu oldalon találtam rá erre a finomságra, és hogy el ne felejtsem az elkészítési módját, gyorsan leírtam ide magamnak és persze másoknak is.:)