r
Nosalty Logó

Szilvás pite ahogy Zabszem készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szilvás pite ahogy Zabszem készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 704 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 704 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    306 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1757 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 2813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, ha túl morzsalékos, mehet hozzá egy kevés víz, ha pedig túl puha és nyúlós, még liszt. Ezután mehet a hűtőbe pihenni.
  2. A szilvákat kimagozzuk és felnegyedeljük. Félretesszük a következő lépésig.
  3. A sütőformát kivajazzuk (margarinozzuk), és itt most lisztezhetjük is akár, de én a maradék kókuszreszelékkel és mandulával szórtam meg.
  4. A tésztát óvatosan kinyújtjuk, és beleillesztjük a formába. Ha szakad, nem baj, jól foltozható.
  5. Még egy kevés kókuszreszelék, mandulareszelék vagy zsemlemorzsa mehet rá, hogy a szilva levét felszívja sütés közben.
  6. Erre jön rá a felszeletelt szilva szépen sorban, vagy kinek hogy tetszik. Végül egy kevés cukor és fahéj. Előbbi el is hagyható, ez a szilva édességétől függ.
  7. Utolsó lépésként mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4273
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először a tészta keksznek indult, ezért dobáltam bele a máktól kezdve mindent, de mivel ezt a liszt-vaj arányt használom pitékhez is, és szilva amúgy is sok kallódik ilyenkor a konyhában, ezért alakult át a dolog. Időben sem tartott sokkal tovább. És úgyis maradt ki tészta, abból pedig készítettem helyes odaégett kekszeket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...