r
Nosalty Logó

Szilvás lepény OsztriGa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
OsztriGa
Szilvás lepény OsztriGa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 629 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 131 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 629 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1801.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1650 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3880 micro
  • β-crypt
    686 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 3783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1 kk cukrot beleteszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, citrom héját. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és fakanállal jól eldolgozzuk.
  3. Lisztezett tepsibe kenjük a tésztát (ez egy kb. egy nokedlimasszához hasonló állagú, lágy tészta lesz, nem lehet nyújtani, kicsit macerás is a tepsibe simítani, de nem kell tökéletesre törekedni, mert kelés közben szépen elterül majd).
  4. Hagyjuk a tepsiben megkelni. (Legalább egy 40 perc kell neki, de akár 1,5 óra is lehet.)
  5. Magozzuk ki a szilvát.
  6. A megkelt tésztát kenjük meg tojásfehérjével (óvatosan, mert a tészta nagyon lágy), és rakjuk meg jó gazdagon a szilvával úgy, hogy a gyümölcs héja lefelé kerüljön. Minél gazdagabban megrakjuk, annál finomabb lesz.
  7. Szórjuk meg fahéjas cukorral (ez el is hagyható, ha édes a gyümölcs).
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7941
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás lepény OsztriGa konyhájából
OsztriGa 35 recept

Apukám szerint ez az igazi szilvás lepény. Anyukám sok-sok gyümölcsös pite és lepény után ezt találta megsütni egy vasárnapi ebéd utánra. Egy régi recepteskönyvében bukkant rá, maga sem értette, hogy miért nem sütötte meg eddig. Ez a mennyiség akár másfél adagot is kitesz (igen, 30 dkg lisztből 1,5 tepsi süti!), én egy nagy gáztepsit (28x38 cm) és egy kisebb tepsit (18x25 cm) töltöttem meg, a család nagy gyönyörűségére. Nagyon nagy előnye, hogy nem vastag a tésztája, és nagyon szaftos.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...