r
Nosalty Logó

Szilvás lepény OsztriGa konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
OsztriGa
Szilvás lepény OsztriGa konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

629
Kalória
12.1g
Fehérje
90.4g
Szénhidrátok
26g
Zsír
300.3g
Víz
198.4g
Koleszterin
6.3g
Rost
44.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 629 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 131 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 629 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1801.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1650 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3880 micro
  • β-crypt
    686 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 3783 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1 kk cukrot beleteszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, citrom héját. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és fakanállal jól eldolgozzuk.
  3. Lisztezett tepsibe kenjük a tésztát (ez egy kb. egy nokedlimasszához hasonló állagú, lágy tészta lesz, nem lehet nyújtani, kicsit macerás is a tepsibe simítani, de nem kell tökéletesre törekedni, mert kelés közben szépen elterül majd).
  4. Hagyjuk a tepsiben megkelni. (Legalább egy 40 perc kell neki, de akár 1,5 óra is lehet.)
  5. Magozzuk ki a szilvát.
  6. A megkelt tésztát kenjük meg tojásfehérjével (óvatosan, mert a tészta nagyon lágy), és rakjuk meg jó gazdagon a szilvával úgy, hogy a gyümölcs héja lefelé kerüljön. Minél gazdagabban megrakjuk, annál finomabb lesz.
  7. Szórjuk meg fahéjas cukorral (ez el is hagyható, ha édes a gyümölcs).
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x38

Apukám szerint ez az igazi szilvás lepény. Anyukám sok-sok gyümölcsös pite és lepény után ezt találta megsütni egy vasárnapi ebéd utánra. Egy régi recepteskönyvében bukkant rá, maga sem értette, hogy miért nem sütötte meg eddig. Ez a mennyiség akár másfél adagot is kitesz (igen, 30 dkg lisztből 1,5 tepsi süti!), én egy nagy gáztepsit (28x38 cm) és egy kisebb tepsit (18x25 cm) töltöttem meg, a család nagy gyönyörűségére. Nagyon nagy előnye, hogy nem vastag a tésztája, és nagyon szaftos.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!