Szilvás lepény Kovács Györgyitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
22g vaj155 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
25g kefir15 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
Teteje
-
17g tojássárgája54 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
8g zsemlemorzsa33 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g dió55 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
47g tojásfehérje24 kcal
Összesen
890
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
130g vaj932 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
150g kefir92 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
Teteje
-
100g tojássárgája322 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
280g tojásfehérje146 kcal
Összesen
5341
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
6.9g kefir4 kcal
-
0.9g élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
Teteje
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
4.6g tejföl9 kcal
-
2.3g zsemlemorzsa9 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12.9g tojásfehérje7 kcal
Összesen
246
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 758.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 183.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
890
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.7 g
Zsír
-
Összesen 272.7 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1877 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4548.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 846 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 1921 mg
-
Nátrium 1030 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 623.2 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1100.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1685 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 700 micro
-
Kolin: 1333 mg
-
Retinol - A vitamin: 1553 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1451 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2016 micro
Összesen
5341
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
13 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
5 dkg porcukor
-
1.5 dl kefir
-
2 dkg élesztő
-
1 csipet só
Töltelék
-
10 dkg porcukor
Teteje
-
5 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
5 ek tejföl
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál fahéj
-
7 db tojásfehérje
Elkészítés
Tészta
- A kefirt a porcukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig kelesztjük.
- A lisztet, csipet sót, tojássárgáját, szobahőmérsékletű vajat és a megkelt élesztőt összekeverjük, és jól kidolgozzuk. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, a szilvát kimagozzuk, a diót durvára törjük, és összekeverjük a töltelék hozzávalóit (porcukor, fahéj, dió).
- Ha megkelt a tésztánk, kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, majd szép sorban elrendezzük rajta a szilvákat.
- Előmelegített sütőbe rakjuk, majd 10 perc elteltével kivesszük, és rászórjuk a dió, porcukor, fahéj keveréket, és visszarakjuk a sütőbe.
- Amíg sül a tészta a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, fahéjat, zsemlemorzsát, durvára tört diót. Végül a keményre vert 7 tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük a masszához.
- Mikor már majdnem megsült a tésztánk, ráöntjük a masszát, és kb. még 10 percig sütjük. Vigyázzunk, ne égessük el a tetejét. Ha megsült, résnyire nyitott ajtónál még 10 percig hagyjuk a sütőben, hogy ne essen össze.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3941
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.
Ajánló
Én a kelt tésztákat mindig úgy sütöm, hogy egy kisebb edénybe vizet rakok a sütőbe, hogy könnyebb, magasabb legyen a tészta. A szilvákat egymás mellé szép sorba raktam, egyiket a magházzal le, a másikat magházzal felfelé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kovács Györgyi
57 recept
Minden évben ilyenkor szilvaszezonban többször is megsütöm ezt a süteményt. Nagyon szeretjük, természetesen ezt is a nagyi receptjei közt találtam jó pár éve.