r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Kovács Györgyitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Szilvás lepény Kovács Györgyitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 5341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4548.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1553 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2016 micro
Összesen 5341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. A kefirt a porcukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig kelesztjük.
  2. A lisztet, csipet sót, tojássárgáját, szobahőmérsékletű vajat és a megkelt élesztőt összekeverjük, és jól kidolgozzuk. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, a szilvát kimagozzuk, a diót durvára törjük, és összekeverjük a töltelék hozzávalóit (porcukor, fahéj, dió).
  4. Ha megkelt a tésztánk, kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, majd szép sorban elrendezzük rajta a szilvákat.
  5. Előmelegített sütőbe rakjuk, majd 10 perc elteltével kivesszük, és rászórjuk a dió, porcukor, fahéj keveréket, és visszarakjuk a sütőbe.
  6. Amíg sül a tészta a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, fahéjat, zsemlemorzsát, durvára tört diót. Végül a keményre vert 7 tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  7. Mikor már majdnem megsült a tésztánk, ráöntjük a masszát, és kb. még 10 percig sütjük. Vigyázzunk, ne égessük el a tetejét. Ha megsült, résnyire nyitott ajtónál még 10 percig hagyjuk a sütőben, hogy ne essen össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3941
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Ajánló

Én a kelt tésztákat mindig úgy sütöm, hogy egy kisebb edénybe vizet rakok a sütőbe, hogy könnyebb, magasabb legyen a tészta. A szilvákat egymás mellé szép sorba raktam, egyiket a magházzal le, a másikat magházzal felfelé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás lepény Kovács Györgyitől
Kovács Györgyi 57 recept

Minden évben ilyenkor szilvaszezonban többször is megsütöm ezt a süteményt. Nagyon szeretjük, természetesen ezt is a nagyi receptjei közt találtam jó pár éve.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...