r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Angie konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie-30
Szilvás lepény Angie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 1101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4234.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    1693 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    866.4 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2098.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1604 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4805 micro
  • β-crypt
    658 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 5502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálba beleöntjük a lisztet, mélyedést alakítunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk rá kevés cukrot és langyos vizet.
  2. Amikor megkelt, hozzátesszük a többi cukrot, vaníliás cukrot, a sót, joghurtot, vizet, a rumot, a margarint, robotgéppel jól elkeverjük, majd lefedjük, és kb. 60 percet kelesztjük.
  3. Egy nagy tepsit jól kiolajozunk, majd beleigazítjuk a tésztát, és kirakjuk a félbevágott szilvával, majd megszórjuk a cukorral.
  4. Kb. 60 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17717
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Anyukám nagyon szereti a szilvás lepényt, ezzel nincs egyedül, minden évben legalább kétszer-háromszor sütünk. Ez alkalommal így készítettük, mi hárman ettük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...