r
Nosalty Logó

Szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 523 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2210 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 3126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 2 teáskanál cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a felvert egész tojást, az olvasztott margarint és 1 ek cukrot egy tálba tesszük. Beleöntjük az élesztős tejet, és egy szép sima tésztává kidolgozzuk. Letakarva kelni hagyjuk, míg a duplájára kel. (kb. 1 óra)
  3. Ezalatt a szilvát kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, és 80 g cukorral megszórjuk. Kicsit meg is rázogatjuk, hogy mindenhol jól érje a cukor.
  4. A tepsit jól kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük.
  5. Ha szépen megkelt a tészta, gyengéden átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra, és belefektetjük a tepsibe.
  6. A zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára.
  7. A szilvát a húsával felfelé szépen szorosan egymás mellé a tésztára tesszük. A fennmaradó cukros léből nyugodtan rákanalazhatunk pár kanállal a szilvára.
  8. Az előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
  9. Amint megsült, kivesszük a sütőből, és a maradék cukrot (de ha nem maradt, az sem baj, akkor kb. 2-3 ek cukrot) összekeverjük a fahéjjal, és szép egyenletesen a még forró sütire szórjuk.
  10. Felverjük habbá a tejszínt, és ha ehető langyosra hűlt a süti, kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk, és 1-2 ek tejszínhabbal tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17050
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás lepény
Vicikó 251 recept

Nagyon finom, szaftos, édes-savanyú süti. Nálunk nagyon kelendő, szinte rögtön elfogy, alig marad kihűlnivaló belőle. Minden évben, mikor júliusban megjelennek először a piacon a szilvák, szinte azonnal megsütöm az elsőt, és aztán többször is a szezonja során. Kicsit vicces, de Németországban, egy margarinos doboz oldalán találtam ezt a receptet. Előtte is nagy kedvencünk volt a  " zwetschgendatschi " - ahogy Bajorországban hívják, de ez adta az első ihletet, hogy el is készítsem. Szerintem nagyon jó recept, azóta több változatban is olvastam, tulajdonképpen nagyjából mind ugyanígy írta.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...