Szilvás lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
3g élesztő3 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
21g tej12 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g margarin48 kcal
-
0g só0 kcal
-
167g szilva72 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
523
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
15g élesztő16 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
125g tej70 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g szilva432 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
3126
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
0.8g élesztő1 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
6.6g tej4 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
2.1g margarin15 kcal
-
0g só0 kcal
-
52.5g szilva23 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15.7g habtejszín46 kcal
Összesen
165
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 182.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
523
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 138.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 513 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1975.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 785 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.7 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1095.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1402 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 1207 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2210 micro
-
β-crypt 333 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 975 micro
Összesen
3126
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
15 g élesztő
-
100 g cukor
-
125 ml tej
-
250 g finomliszt
-
1 db tojás
-
40 g margarin
-
1 csipet só
-
1 kg szilva
-
2 ek zsemlemorzsa
-
1 tk fahéj
-
300 g habtejszín
Elkészítés
- Az élesztőt 2 teáskanál cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
- A lisztet, a felvert egész tojást, az olvasztott margarint és 1 ek cukrot egy tálba tesszük. Beleöntjük az élesztős tejet, és egy szép sima tésztává kidolgozzuk. Letakarva kelni hagyjuk, míg a duplájára kel. (kb. 1 óra)
- Ezalatt a szilvát kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, és 80 g cukorral megszórjuk. Kicsit meg is rázogatjuk, hogy mindenhol jól érje a cukor.
- A tepsit jól kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük.
- Ha szépen megkelt a tészta, gyengéden átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra, és belefektetjük a tepsibe.
- A zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára.
- A szilvát a húsával felfelé szépen szorosan egymás mellé a tésztára tesszük. A fennmaradó cukros léből nyugodtan rákanalazhatunk pár kanállal a szilvára.
- Az előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
- Amint megsült, kivesszük a sütőből, és a maradék cukrot (de ha nem maradt, az sem baj, akkor kb. 2-3 ek cukrot) összekeverjük a fahéjjal, és szép egyenletesen a még forró sütire szórjuk.
- Felverjük habbá a tejszínt, és ha ehető langyosra hűlt a süti, kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk, és 1-2 ek tejszínhabbal tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 17050
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Vicikó
251 recept
Nagyon finom, szaftos, édes-savanyú süti. Nálunk nagyon kelendő, szinte rögtön elfogy, alig marad kihűlnivaló belőle. Minden évben, mikor júliusban megjelennek először a piacon a szilvák, szinte azonnal megsütöm az elsőt, és aztán többször is a szezonja során. Kicsit vicces, de Németországban, egy margarinos doboz oldalán találtam ezt a receptet. Előtte is nagy kedvencünk volt a " zwetschgendatschi " - ahogy Bajorországban hívják, de ez adta az első ihletet, hogy el is készítsem. Szerintem nagyon jó recept, azóta több változatban is olvastam, tulajdonképpen nagyjából mind ugyanígy írta.