r
Nosalty Logó

Szilvás krémes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgis
Szilvás krémes lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A pudingos masszához

A cukros vajkrémhez

A csokimázhoz

Összesen 453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A pudingos masszához

A cukros vajkrémhez

A csokimázhoz

Összesen 3614 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A pudingos masszához

A cukros vajkrémhez

A csokimázhoz

Összesen 168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5067.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1406 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1989 micro
  • β-crypt
    347 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1722 micro
Összesen 3614 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pudingos masszához

A cukros vajkrémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A szilvát megcukrozzuk barna cukorral.
  2. 4 tojásból piskótát sütünk. (A piskótasütés nálam az egész tojások, az olaj és a cukor habosra keverésével kezdődik, robotgéppel. Majd a sütőporos lisztet óvatosan, kézzel keverem bele.)
  3. Egy közepes tepsit vastag, grill alufóliával kibélelünk, megvajazunk.
  4. Erre kerül a cukrozott, lecsurgatott, szeletelt szilva. (Alevét felhasználjuk a pudinghoz.)
  5. Ráöntjük a piskótamasszát.
  6. 220 C°-ra előmelegített sütőbe kerül. 10 perc után 180 C°-ra mérsékeljük, így sül még 15 percig.
  7. A sütőből kivéve egysütőpapírral bélelt fém tálcára borítjuk, a szilva kerül felülre.
  8. Mikorkihűl,egy pudingos vajkrémet kenünk rá. Fele tej, fele szilvalével főzünk egy tejszínespudingot, diónyi vajjal. Így nem lesz bőrös, csomós. Ha kihűl, hozzá kerül a cukros-habos vaj.
  9. Olvasztott csokit csurgatunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3355
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Ajánló

Kezdő házi asszonyok is elkészíthetik. Semmi nehézség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvát főztem be, és ez adta az ötletet. A szilvalé került a pudingba. A szilva savanykás íze és a krém édessége nagyon jó összhangban van. Tejszínhabbal még finomabb.

Hozzávalók

A piskótához

A pudingos masszához

A cukros vajkrémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...