r
Nosalty Logó

Szilvás-habos pitetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Szilvás-habos pitetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2968.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.6 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A vizet vagy a tejet kanalanként adjuk hozzá, jól gyúrható tésztát kell kapnunk.
  2. Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a tortaformánk alja, hogy pereme is legyen a tésztának. Beletesszük a tésztát a tortaformába, és elegyengetjük úgy, hogy mindenhol jusson az oldalára is. Megszurkáljuk az alját, és belesimítjuk a darált mandulát.
  3. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd a mandularétegre tesszük egyenletesen.
  4. Előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük légkeveréssel. 20 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjéket a kristálycukorral pár perc alatt kemény, fényes habbá verjük.
  6. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a pitét a sütőből, és rákenjük a habot. A sütési hőmérsékletet mérsékeljük 110 fokra, és alul-felül sütésre kapcsolunk. Visszatoljuk a pitét a sütőbe, és kb. 10-15 percig szárítjuk-sütjük a habot. Ha szép drapp színt kapott a tojáshab, kivesszük a sütőből.
  7. Pihentetjük 15 percig, majd késsel körbevágjuk az oldalát. Óvatosan kikapcsoljuk a tortaforma oldalát, és levesszük róla, majd a tortaforma aljáról tálra csúsztatjuk.
  8. Langyosan is és hidegen is nagyon finom sütemény.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11319
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-habos pitetorta
Gonoszka1 428 recept

A Férjem születésnapjára sütöttem ezt a pitetortát. Ő nagyon szereti a szilvát, ezért esett erre a süteményre a választásom. És mivel a szülinapjára készítettem, ezért lett a pitéből pitetorta.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...