r
Nosalty Logó

Szilvás galette Zsuzsamamától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Szilvás galette Zsuzsamamától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Omlós tészta

Töltelék

560
Kalória
7.8g
Fehérje
82.2g
Szénhidrátok
23.5g
Zsír
157.6g
Víz
54.3g
Koleszterin
4.1g
Rost
39.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Összesen 560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Összesen 2244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    630.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1879 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

Omlós tészta

  1. Összegyúrjuk a lisztet a lereszelt hideg vajjal, a cukorral, tojássárgájával, citromhéjjal és egy csipet sóval. Ha kell, adunk még hozzá egy evőkanál tejfölt. Félórára hideg helyre tesszük.
  2. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, méretétől függően félbe vágjuk.
  3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy 20 cm-es piteformát előkészítünk, amelyiknek sima széle van. A tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagságú kerek lappá. Tegyük a formába és szurkáljuk meg villával, majd szórjuk meg kekszmorzsával, és erre töltsük a töltelékkel úgy, hogy a tészta szélein 3 centis üres részt hagyunk: először kirakjuk a félbevágott szilvával, majd a fűszeres nádcukrot rászórjuk. A kihagyott tésztát hajtogassuk rá a töltelékre úgy, hogy körben összecsippentjük. Végül szórjuk rá a mandulapelyhet.
  4. A végeredmény egy látványos, rusztikus sütemény lesz. Végül szórjuk rá a mandulapelyhet. Mehet is a sütőbe 20-25 percre.

Töltelék

  1. A töltelékhez a cukrot,és fűszereket keverjük össze,és készítsük el a mandulapelyhet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A franciák nagy találmánya. Sokféleképpen variálhatjuk a tésztáját. Én így készítettem el, és garantáltan finom volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

6 kedves teraszos hely, ahol imádunk tavasszal enni, inni és...

Lássuk be, az idei tavaszt nem adják ingyen, már jóformán március végén járunk, és még mindig nem lehet eltenni a télikabátot. Azért persze vannak jelek. Egyre többször kelünk fel úgy, hogy besüt a nap az ablakon, délután ötkor még nincs vaksötét, és néha-néha már azt is érezzük, hogy ereje van a napnak. A közelgő igazi tavaszra ajánlunk 6 kedves teraszos helyet nektek.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!