r
Nosalty Logó

Szilvás-diós töltött pulykamell zelleres pürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Szilvás-diós töltött pulykamell zelleres pürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 877 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 3500 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 186 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 877 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4749.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 3500 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, fólia alatt finoman kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. A burgonyát és zellert megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  3. A diót durvára vágjuk, majd egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Az aszalt szilvát felaprítjuk és leöntjük a konyakkal/rummal.
  4. Egy tálba öntjük a felkockázott puha vajat, majd elkeverjük 2 ágnyi kakukkfűvel, sóval-borssal. A tálhoz adjuk a megpirított diót, a beáztatott szilvát és a mézet, a szilvalekvárt, majd jól elkeverjük az egészet.
  5. Az így elkészült töltelékkel kenjük meg a pulykamellszeletek közepét, majd szorosan feltekerjük, és fogpiszkálókkal megtűzdeljük.
  6. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd a pulykamellhengerek mindegyik oldalát megpirítjuk.
  7. Egy vajjal kikent tepsibe tesszük a megpirított hengereket, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  8. A megfőtt zöldségeket összetörjük, majd a tejföllel és a puha vajjal krémesre keverjük. Sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kevés szerecsendiót, majd a korongokra vágott pulykával tálaljuk. Egy-két szál rozmaringgal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5227
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha bizonytalan vagy, mi kerüljön szenteste az ünnepi asztalra, adunk egy tuti tippet!

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...