r
Nosalty Logó

Szilvalekváros torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvalekváros torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kakaós mázhoz

Összesen 1023 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kakaós mázhoz

Összesen 4093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kakaós mázhoz

Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1023 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4371.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1850 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 4093 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 evőkanál szilvalekvárt a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a tojással és a margarinnal összekeverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a szilvás masszához.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát, és megsütjük. (tűpróba)
  4. Ha megsült, kettévágjuk, és a maradék szilvalekvárral megtöltjük.
  5. A kakaós mázhoz egy tálba öntjük a hozzávalókat, és miután a máz felolvadt, néhány percig még összeforraljuk, közben kevergetjük, hogy le ne égjen.
  6. Ha kész a máz, kb. tíz percet hagyjuk hűlni, hogy egy kicsit megdermedjen, így nem fog lefolyni a tortáról, de még szilárd sem lesz.
  7. Majd rákenjük a kakaós mázat, hagyjuk megszilárdulni. (Bár mi nem vártuk meg legutóbb, nekiestünk rögtön :)) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3728
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hideg téli estén, az alapanyagokból kifogyva vágytam valami finom édességre. Ez az édesség minden igényemet kielégítette, mert amellett, hogy gazdaságos, nagyon finom! Főleg azért, mert nem csak a töltelék, hanem a tészta is szilvalekváros. Aki szereti a szilvalekváros dolgokat, annak különösen ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...