Szilvalekváros-tepertős kiflik
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
42g tepertő315 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
4 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
83g szilvalekvár129 kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
250g tepertő1893 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
500g szilvalekvár775 kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
14.3g tepertő109 kcal
-
8.6g vaj62 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
28.7g finomliszt104 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
5.7g joghurt3 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
28.7g szilvalekvár44 kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 782 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.3 g
Zsír
-
Összesen 333.9 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4692.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 931 mg
-
Nátrium 2979 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 585.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 259.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 1188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 581 micro
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Hozzávalók
-
15 dkg vaj
-
2 db tojás
-
50 dkg finomliszt
-
2 dkg friss élesztő
-
1 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
1 tk só
-
1 kk bors
Elkészítés
- A tepertőt ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat is.
- Az 1 dl langyostejhez hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
- A liszttel elmorzsoljuk a tepertős vajat, hozzáadjuk az élesztőt, tojások sárgáját, joghurtot, sót, borsot, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
- A tészta tetejét megszórjuk kevés liszttel,kelesztőtálba tesszük, vagy egy tálba lefóliázva, és 3-4 órára legalább, de inkább egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Reggel elővesszük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni, majd lisztezett deszkára borítjuk.
- 5 egyenlő részre vágjuk. Minden részt átgyúrunk néhány mozdulattal, cipót formálunk belőle, majd kerek formára kinyújtjuk, úgy 26-28 cm átmérőjű körré. Ezt a kört 6 cikkre vágjuk. Összesen 30 db lett belőle.
- A cikk alsó, széles részére teszünk eg ypúpozott teáskanálnyi szilvalekvárt, majd feltekerjük kifli formájúra.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a megmaradt tojásfehérjéve,l és előmelegített sütőben légkeverésen pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x32x2
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2497
- Feltöltés dátuma: 2012. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Rendezgettük a lakást, és a férjem talált egy öreg szakácskönyvet, ami még a dédnagymamáé volt. Eredetileg 1891-ben adták ki először, ez a kiadás 1939-ben látott napvilágot. A könyv borítója nem volt meg, a címét sem tudom (a kiadását is onnan, hogy valamelyik lapon szerepelt), és ha jól vettem ki a dolgot, szakácstanulóknak készíthették, mert napi és heti menü feladatokat kaptak, illetve írtak le benne. Két napig ki sem bújtam a könyvből, csak olvastam és jegyzeteltem a nekem tetsző recepteket. Jó ideig nem lesz gondom arra, hogy a fejemet törjem, mit is főzzek. Ott találtam ezt a receptet, és azonnal tudtam, ezt készítem el először. A végzet úgy hozta, hogy pont előző nap hoztam a piacról friss kacsahájat, és sütöttem belőle tepertőt, valamint éppen bekukkantottam a polcaimra a lekvárok közé, és tapasztaltam, hogy több üveg szilvalekvár ül ott, várva, hogy elfogyasszák.