r
Nosalty Logó

Szilvalekváros-tepertős kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvalekváros-tepertős kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    333.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4692.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    2979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 5862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepertőt ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat is.
  2. Az 1 dl langyostejhez hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  3. A liszttel elmorzsoljuk a tepertős vajat, hozzáadjuk az élesztőt, tojások sárgáját, joghurtot, sót, borsot, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  4. A tészta tetejét megszórjuk kevés liszttel,kelesztőtálba tesszük, vagy egy tálba lefóliázva, és 3-4 órára legalább, de inkább egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Reggel elővesszük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni, majd lisztezett deszkára borítjuk.
  6. 5 egyenlő részre vágjuk. Minden részt átgyúrunk néhány mozdulattal, cipót formálunk belőle, majd kerek formára kinyújtjuk, úgy 26-28 cm átmérőjű körré. Ezt a kört 6 cikkre vágjuk. Összesen 30 db lett belőle.
  7. A cikk alsó, széles részére teszünk eg ypúpozott teáskanálnyi szilvalekvárt, majd feltekerjük kifli formájúra.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a megmaradt tojásfehérjéve,l és előmelegített sütőben légkeverésen pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x32x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2494
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvalekváros-tepertős kiflik
Évi néni 1830 recept

Rendezgettük a lakást, és a férjem talált egy öreg szakácskönyvet, ami még a dédnagymamáé volt. Eredetileg 1891-ben adták ki először, ez a kiadás 1939-ben látott napvilágot. A könyv borítója nem volt meg, a címét sem tudom (a kiadását is onnan, hogy valamelyik lapon szerepelt), és ha jól vettem ki a dolgot, szakácstanulóknak készíthették, mert napi és heti menü feladatokat kaptak, illetve írtak le benne. Két napig ki sem bújtam a könyvből, csak olvastam és jegyzeteltem a nekem tetsző recepteket. Jó ideig nem lesz gondom arra, hogy a fejemet törjem, mit is főzzek. Ott találtam ezt a receptet, és azonnal tudtam, ezt készítem el először. A végzet úgy hozta, hogy pont előző nap hoztam a piacról friss kacsahájat, és sütöttem belőle tepertőt, valamint éppen bekukkantottam a polcaimra a lekvárok közé, és tapasztaltam, hogy több üveg szilvalekvár ül ott, várva, hogy elfogyasszák.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...