r
Nosalty Logó

Szilvalekváros táska hájas tésztából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Szilvalekváros táska hájas tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Összesen 8040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    503.9 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4158.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    742.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    780 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 8040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hájat lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az ecetet és robotgép dagasztó karjával jól kidolgozzuk.
  2. Utána 25 dkg liszttel simára gyúrjuk, kinyújtjuk és hideg helyre tesszük.
  3. 50 dkg lisztet a sóval, cukorral, tojás sárgával és a vízzel összedolgozzuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen, 20 percig pihentetjük.
  4. Ezután kinyújtjuk és belecsomagoljuk a hájat, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk: a harmadát felhajtjuk arra lefelé a felső harmadot és jobbrol balra szinén a harmadát és balról jobbra a szélső harmadát, majd 20 percet pihentetjük.
  5. A nyújtást, hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük.
  6. Majd ismét kinyújtjuk kb 4 mm vastagságúra és 10x 7cm-es téglalapokat vágunk belőle, aminek a közepére 1 tk szilvalekvárt teszünk, félbehajtjuk és az elejét összenyomkodjuk.
  7. A tetejét enyhén felvert tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk, tepsibe tesszük és 15 percig pihentejük.
  8. Ezután előmelegített sütőben 200°-on 30 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 81764
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hájas tészta elkészítése elég macerás, de megéri. Ha időm van, több adagot készítek, mivel a mélyhűtőben sokáig eláll. Olyankor, ha onnan veszem elő, nagyon rövid idő alatt sokféle finomságot tudok varázsolni belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...