Szilvás frangipane pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
linzertészta
-
280g finomliszt1019 kcal
-
165g vaj1183 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
szilva
frangipane krém
-
125g vaj896 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
125g mandulaliszt354 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Összesen
5479
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
linzertészta
-
280g finomliszt1019 kcal
-
165g vaj1183 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
szilva
frangipane krém
-
125g vaj896 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
125g mandulaliszt354 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Összesen
5479
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
linzertészta
-
17.1g finomliszt62 kcal
-
10.1g vaj72 kcal
-
9.2g porcukor35 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
szilva
frangipane krém
-
7.6g vaj55 kcal
-
7.6g porcukor30 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
7.6g mandulaliszt22 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
Összesen
335
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 112 g
Zsír
-
Összesen 284.8 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1815 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1988.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1005 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636.5 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 498.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 1015 mg
-
Retinol - A vitamin: 2401 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1047 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1652 micro
Összesen
5479
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 112 g
Zsír
-
Összesen 284.8 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1815 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1988.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1005 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 636.5 g
-
Cukor 366 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 498.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 1015 mg
-
Retinol - A vitamin: 2401 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1047 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1652 micro
Összesen
5479
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
335
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
linzertészta
szilva
frangipane krém
-
125 g porcukor
-
125 g mandulaliszt
-
50 g finomliszt
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
linzertészta
- Egy tálban a lisztet és a vajat elmorzsoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, végül pedig a tojássárgájákat.
- Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd folpackba csomagoljuk és 20 percet pihentetjük a hűtőben.
- A pihentetett linzertésztát kinyújtjuk, majd kivajazott tortaformába tesszük és eligazgatjuk.
szilva
- A felezett szilvákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hozzáadunk egy kevés mézet, ízlés szerint rozmaringot, vaníliát vagy más fűszert, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kicsit már karamellizálódni kezd.
- A kész szilvát kicsit hűlni hagyjuk, majd a kétharmadát szépen egy rétegben a linzertésztára fektetjük.
frangipane krém
- A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. keverés közben, végül a mandulalisztet, a finomlisztet és a narancshéját is.
- Amikor már szép egynemű és mindegyik tojás belekerült, hozzákeverjük a mandulalisztet, a finomlisztet és a narancshéjat.
- A kész tölteléket a szilvás rétegre kanalazzuk és elegyengetjük a tetejét. Megdíszítjük a maradék szilvaszemekkel, majd 35-40 percet sütjük.
- A kész pitét hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és hintsük meg kevés porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 971
- Feltöltés dátuma: 2022. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Olasz Gasztronómiai Világhét
14 recept
Az Olasz Gasztronómiai Világhét keretén belül Davide Deligio, a Dolcissima cukrásza egy fantasztikusan szaftos frangipane pitét készített. A sütemény a nevét a Frangipanékról kapta, akik a középkori Róma egyik legbefolyásosabb patríciuscsaládjának számítottak. Maga a frangipane eredetileg egy mandulaalapú krém, amit előszeretettel használnak különféle édességek töltelékeként vagy a tésztába keverve, így szaftossá téve azt. A frangipane pitét leggyakrabban linzertésztából készítik, a mandulás-tojásos krém pedig töltelékként kerül bele valamilyen gyümölcs - ezúttal szilva - társaságában.