r
Nosalty Logó

Szicíliai narancssaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Szicíliai narancssaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 849 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    792 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    483 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    3696 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5159 micro
Összesen 849 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A narancsot meghámozzuk, amennyire lehet eltávolítjuk a fehér héját. Felszeleteljük, Apróra vágjuk.
  2. A pórét vékonyan felkarikázzuk, a karikákat szétszedjük.
  3. A petrezselymet apróra vágjuk.
  4. A diót megtörjük, megtiszítjuk, durvára vágjuk.
  5. A narancsot, pórét, petrezselymet összekeverjük, tálra rendezzük. Meghintjüka dióval.
  6. Az olajat a citromlével és az áttört fokhagymával habosra keverjük, fűszerezzük, és a narancsra öntjük.
  7. Legalább fél órára behűtjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7934
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Ajánló

Enyhén pirított, háromszögletűre vágott toast kenyérrel, és gépsonkával tálaltam.

Receptkategóriák

Szicíliai narancssaláta
8zsuzsa8 210 recept

Fogykúrázó barátnőm jött délután, a kedvéért kerestem valami érdekességet. Lajos Mari receptjét találtam meg.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...