r
Nosalty Logó

Szicíliai grízes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Szicíliai grízes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 4885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4025.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 4885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat (a tojásfehérje kivételével) gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a tejet adagoljuk a legvégén, mert lehet, hogy picivel kevesebb, illetve több kell, függ a tojás méretétől és a vaj zsírtartalmától is).
  2. Betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A tejből a csipet sóval, a cukorral és a darával tejbedarát főzünk. Hagyjuk kb. 20 percet hűlni, időnként megkavargatva, hogy ne álljon össze egy tömbbé.
  2. A langyosra hűlt tejbedarához hozzákavarjuk a vanília aromát, citromhéjat, citromok levét és a ricottát. Elkeverjük homogén krémmé.

Összeállítás

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, 180 °C-ra állítjuk. Az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  2. Egy kb. 25X35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét erre a méretre kinyújtjuk, beletesszük.
  3. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és arra ráhalmozzuk a krémet, egyenletes vastagságúra elegyengetve. Kinyújtjuk a másik lapot is, ezzel befedjük.
  4. Megkenjük az enyhén felhabosított tojásfehérjével, megszurkáljuk, és 180 °C-on 30 perc alatt szép pirosra megsütjük (legyünk résen a sütőnél, nehogy megégjen!).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5446
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először akkor sütöttem meg ezt a sütit, amikor valami túrósat akartam gyorsan összedobni, de csak egy kis adag túró volt a hűtőben... A darás krémtől ugyanolyan vastag a töltelék réteg, mintha sok túróból készült volna. Hasonlít a hagyományos túrós pitére, de a sok citromtól üdítőbb és krémesebb a töltelék benne.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...