r
Nosalty Logó

Szezámmagos hajtovány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Szezámmagos hajtovány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 6962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    421.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6570 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    3492 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2244 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 6962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. 1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összedolgozzuk a tészta többi alapanyagával. (Nem kell keleszteni.)
  3. Lisztezett munkafelületen 4 felé vágjuk, és mindet vékonyra kinyújtjuk.
  4. Megkenjük krémmel mind a 4 lapot, majd rudakra tekerjük őket. Kis háromszögekre vágjuk (7 db-ot csigaalakúra hagyunk).
  5. Margarinnal kikent tortaforma közepébe tesszük a csigaformákat, és körbe kitesszük a háromszögre vágott tésztákkal.
  6. Kb. fél órát hagyjuk kelni.

Krémhez:

  1. Összekeverjük a margarint a tojássárgájával és a sóval.

Tetejére:

  1. Felvert tojást összekeverjük a tejföllel, lekenjük vele a tésztákat, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2588
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámmagos hajtovány
Salamon Csilla 1202 recept

Egy szülinapra készítettem el ezt a hajtoványt tortaformában, mert az ünnepeltnek kedvence a kelt tészta, és ezt könnyű volt elkészíteni tortaformában.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek