Szerecsendiós borjúkorongok kelbimbóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húskorongokhoz
-
250g borjúhús293 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
7g só0 kcal
A kelbimbóhoz
Összesen
541
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húskorongokhoz
-
500g borjúhús585 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
14g só0 kcal
A kelbimbóhoz
Összesen
1082
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3752 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 638 mg
-
Nátrium 2902 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 337.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1796 micro
Összesen
541
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 113.5 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7504.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1277 mg
-
Nátrium 5805 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 674.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 448 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1022 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3593 micro
Összesen
1082
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 630 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húskorongokhoz
- A fokhagymát cikelyeire szedjük és meghámozzuk, összetörjük. Ráöntjük az olívaolajat, és a borssal együtt összekavarjuk.
- Hagyjuk az ízeket összeérni, míg a kelbimbókat megpucoljuk (levágjuk a torzsa részét, és az utolsó 2-3 levelét leszedjük). Egy hőálló tálba rakjuk a megtisztított kelbimbókat, megsózzuk, ráöntjük a fokhagymás olajat a fokhagymadarabokkal együtt, és aláöntünk 1 dl vizet. Letakarjuk alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig pároljuk, majd leszedjük az alufóliát, és további 10 percig pirítjuk.
- Amíg a kelbimbó sül, addig a húshoz összekeverünk minden hozzávalót, és korongokat formálva belőle, felforrósított serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) kb. 6-8 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2012
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A husi nagyon különleges ízű lett, a kelbimbóval együtt pedig különösen finom vacsora lett belőle. Bátran ajánlom a kísérletező kedvűeknek (is)!:)