r
Nosalty Logó

Szent Patrik napi briós

Évi néni
Szent Patrik napi briós
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A krémhez

390
Kalória
8g
Fehérje
47.9g
Szénhidrátok
17.1g
Zsír
34.4g
Víz
145.5g
Koleszterin
1.4g
Rost
13g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 2329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 2329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejszínt megmelegítjük, beleteszünk egy tk cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. A tészta hozzávalóit dagasztógépben összegyúrjuk , 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  3. A legalább duplájára kelt tésztát hat részre osztjuk. A tésztát mindig maga alá hajtogatva (mint a zsemle formázásánál) addig formázzuk, míg sima, feszes felületű golyóformát kapunk. Kb. teáscsészényi sütőformákba tesszük, és letakarjuk, míg újra duplájára nőnek (1/4 óra).
  4. A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot, tojássárgáját, pudingport és a likőrt. Folyamatos kevergetés mellett melegítjük, míg besűrűsödik, majd lehűtjük.
  5. A tésztát megkenjük tojás-tej keverékével, és egy ollóval kereszt irányú metszés ejtünk rajta, hogy kis zseb legyen a közepén, ebbe töltünk egy-egy púpozott tk-nyi krémet.
  6. 170 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és 20 perc alatt megsütjük benne a briósokat.
  7. Tálalásnál kevés porcukorral megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28

Nagyon készülünk a St. Patrick napra férjemmel, mert egy komplett ír fogást szeretnénk elkészíteni. Ez csak egy kis előleg, amit aznap reggelire elkészíthetünk. valamint már jó régen szerettem volna kipróbálni a lisztet, amit Jolimamitól kaptam. Ez a liszt Magyarországon a legnagyobb sikértartalommal rendelkezik, így könnyedén megkelt a tejszínes tészta is vele.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...