r
Nosalty Logó

Szénhidrátszegény karfiolos brownie

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Guxj
Szénhidrátszegény karfiolos brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 397 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt szedjük rózsáira, és annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük nagyon puhára.
  2. Ha megpuhult a karfiol, szűrjük le, és még a szűrőben nyomkodjuk át krumplinyomóval, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Ezután villával (vagy gépben) simára törjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és amennyire csak lehet, krémesre keverjük.
  3. Szilikonos formában vagy sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon kb. egy órán keresztül sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük: Ha beleszúrunk egy tűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad rá tészta a kihúzáskor, akkor elkészült! Csak akkor vegyük ki a formából, ha kihűlt, mert akkor lehet már szépen szeletelni.
  4. A sütemény 360 gram lett, és az egészben csupán 25 gram szénhidrát van! A képen látható szeletben pl. kereken 5 CH van. Ha nem számolod szigorúan a szénhidrátot és a zsírt, tehetsz bele több olajos magvat, aszalványokat, stb., de ha semmiféle diétát nem tartasz, inkább egy hagyományos browniet készíts, mert ez azért nem az ízek mennyországa, csupán egy jó alternatíva. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2098
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a barátom diétázik, igyekszem alacsony szénhidráttartalmú ötletekkel előállni, amik az edzéstervébe is passzolnak. Ez is egy ilyen kreálmány. Ahhoz ,hogy ne legyen lapos, ezt a mennyiséget egy nagyon kicsi formában vagy tepsiben kell megsütni. A mennyiség természetesen megduplázható. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...