Székelykáposzta pulykahússal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g savanyú káposzta32 kcal
-
100g pulykacomb120 kcal
-
33g füstölt tarja60 kcal
-
33g lángolt kolbász151 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
33g gersli117 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
585
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
600g pulykacomb717 kcal
-
200g füstölt tarja360 kcal
-
200g lángolt kolbász904 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
200g gersli704 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3506
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
38.4g savanyú káposzta7 kcal
-
23.1g pulykacomb28 kcal
-
7.7g füstölt tarja14 kcal
-
7.7g lángolt kolbász35 kcal
-
3.9g bacon15 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
4.6g fokhagyma6 kcal
-
7.7g gersli27 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
135
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2924.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 2365 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 260.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
585
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 224.9 g
Zsír
-
Összesen 179.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 421 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17546.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 686 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 1907 mg
-
Nátrium 14188 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 1564.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3298 micro
Összesen
3506
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 545 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 fej fokhagyma
-
1 bögre gersli
-
3 db babérlevél
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 kk bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csíkozott baconon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
- Félrehúzzuk az edényt, amikor a fűszerpaprikát beleszórjuk, és már mehetnek is rá a fokhagyma gerezdek, a husikockák és a füstölt sonka. Sózás, borsozás és pár perc pirítás után felöntjük az egészet vízzel, babérlevelet teszünk hozzá, és letakarva puhítjuk 15-20 percig.
- Először a kolbászt dobjuk hozzá, hogy kiengedje a színét, majd mehet a káposzta és egy nagy keverés.
- Ekkor a levét kissé elfőtte, tehát pótoljuk, és egyben döntünk arról, hogygerslivel vagy a nélkül főzzük tovább még kb. 15 percig.
- Ha minden kész és a hús is megpuhult, rögtön tálalhatjuk. Friss kenyeret és tejfölt adjunk mellé.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 22779
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Ajánló
Főzzünk nagy adag székelykáposztát, minél többször melegítjük, annál finomabb lesz. Ami megmarad, jól letakarva mélyhűtőbe is tehetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Ebből a nagyszerű káposztás egytálételből sosem elég. Kiskoromban nem ettem szinte semmit, kivéve, ha káposzta volt a napi menü. Még az iskolai menza székelykáposztáját is kedveltem. Szerencsére a gyermekeimmel is sikerült megszerettetnem, így bármikor, bármilyen ünnep vagy esemény kapcsán – jelen esetben farsangi kiadós ételként – készítem, mindig elfogy.