r
Nosalty Logó

Székelykáposzta pulykahússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Székelykáposzta pulykahússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2924.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    2365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    224.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17546.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    14188 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1564.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3298 micro
Összesen 3506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csíkozott baconon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. Félrehúzzuk az edényt, amikor a fűszerpaprikát beleszórjuk, és már mehetnek is rá a fokhagyma gerezdek, a husikockák és a füstölt sonka. Sózás, borsozás és pár perc pirítás után felöntjük az egészet vízzel, babérlevelet teszünk hozzá, és letakarva puhítjuk 15-20 percig.
  3. Először a kolbászt dobjuk hozzá, hogy kiengedje a színét, majd mehet a káposzta és egy nagy keverés.
  4. Ekkor a levét kissé elfőtte, tehát pótoljuk, és egyben döntünk arról, hogygerslivel vagy a nélkül főzzük tovább még kb. 15 percig.
  5. Ha minden kész és a hús is megpuhult, rögtön tálalhatjuk. Friss kenyeret és tejfölt adjunk mellé.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 22779
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Főzzünk nagy adag székelykáposztát, minél többször melegítjük, annál finomabb lesz. Ami megmarad, jól letakarva mélyhűtőbe is tehetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből a nagyszerű káposztás egytálételből sosem elég. Kiskoromban nem ettem szinte semmit, kivéve, ha káposzta volt a napi menü. Még az iskolai menza székelykáposztáját is kedveltem. Szerencsére a gyermekeimmel is sikerült megszerettetnem, így bármikor, bármilyen ünnep vagy esemény kapcsán – jelen esetben farsangi kiadós ételként – készítem, mindig elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...