Szeghalmi aprópecsenye
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kukta
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
18 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
Összesen
882
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
71 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
3522
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
20.3g sertéslapocka48 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
4.1g zöldpaprika1 kcal
-
12.2g paradicsom2 kcal
-
6.1g gomba1 kcal
-
4.1g kolbász18 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7.3g snidling2 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
32.5g burgonya19 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
Összesen
143
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 402.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 1699 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
882
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 136.2 g
Zsír
-
Összesen 268.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4711.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 381 mg
-
Foszfor 1628 mg
-
Nátrium 2104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1611.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 364 mg
-
D vitamin: 360 micro
-
K vitamin: 617 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 430 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 320 micro
-
β-karotin 6796 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1917 micro
Összesen
3522
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 314 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db zöldpaprika
-
3 db paradicsom
-
15 dkg gomba
-
10 dkg kolbász
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 csokor snidling
-
0.3 csokor petrezselyem
-
80 dkg burgonya
Elkészítés
- A hagymákat megtisztítjuk, félkarikára vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzákarikázzuka zöldpaprikát, pár percig sütjük, közben a húst csíkokra vágjuk,és a hagymához adjuk. Borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk.
- Beleöntjüka gombát, az apróra vágott kolbásztés a felkockázott paradicsomot (ezt előtte célszerű a hájától megszabadítani), sózzuk, ételízesítőzzük, kevés vizet öntünk alá, és rátesszüka kuktafedőt. Kb. 25 perc alatt puhára fő a hús.
- Közben megsütjüka kockára vágott burgonyát.
- Ha elkészült a hús, nyomunk bele egy nagy gerezd fokhagymát, belekeverjüka krumplit, az apróra vágott snidlinget, petrezselyemzöldet, és kész.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 561
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 97
- Össznézettség: 111216
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.
Ajánló
Kovászos ubokrával kínáltam, de uborkasalátával is finom lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Ezt a fogást Salamon Csilla ihlette, a Bogdányi aprópecsenye receptjével. Picit módosítottam rajta, mert a meleg miatt a füstült szalonnát nem nagyon kívántam, meg a nagyon fokhagymásat sem. Így át is kereszteltem az ételt..:) Végülis miért ne lehetne a ragus jellegű ételekhez sült krumplit keverni? Nem csak a brassóiban fincsi.