Szegfűszeges-diós tarja burgonyalepénnyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
herta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
hozzávalók a lepényhez
-
200g burgonya116 kcal
-
3g libazsír23 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
83g rétesliszt303 kcal
-
1g só0 kcal
hozzávalók a húshoz
-
200g sertéstarja372 kcal
-
5g dió33 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
42g ketchup42 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
Összesen
1040
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
hozzávalók a lepényhez
-
1200g burgonya693 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
500g rétesliszt1820 kcal
-
4g só0 kcal
hozzávalók a húshoz
-
1200g sertéstarja2232 kcal
-
30g dió196 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
250g ketchup253 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
Összesen
6227
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
hozzávalók a lepényhez
-
33.7g burgonya19 kcal
-
0.4g libazsír4 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
-
14g rétesliszt51 kcal
-
0.1g só0 kcal
hozzávalók a húshoz
-
33.7g sertéstarja63 kcal
-
0.8g dió6 kcal
-
7g habtejszín20 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
7g ketchup7 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
174
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1764 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 799 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 335.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5026 micro
-
Lut-zea 554 micro
Összesen
1040
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 299.7 g
Zsír
-
Összesen 279.1 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10584.1 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 508 mg
-
Kálcium 719 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 685 mg
-
Foszfor 3789 mg
-
Nátrium 4795 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 624.8 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2015.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1054 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 457 micro
-
K vitamin: 773 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 1275 mg
-
Retinol - A vitamin: 786 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3227 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 30155 micro
-
Lut-zea 3323 micro
Összesen
6227
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 846 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
hozzávalók a lepényhez
-
1.2 kg burgonya
-
1 ek libazsír
-
1 db tojás
-
50 dkg rétesliszt
-
1 kávéskanál só
hozzávalók a húshoz
-
3 dkg dió
-
2.5 dl habtejszín
-
125 ml ketchup
-
1 csokor petrezselyem
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál mustár
-
1 csipet cukor
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
hozzávalók a lepényhez
- Meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük a krumplit. Leszűrjük, áttörjük, és hűlni hagyjuk. (Addig összekészítjük a húst, és betesszük a sütőbe sülni.)
- Amíg a hús sül, a kihűlt krumplihoz adjuk a tojást, zsírt, sót és a lisztet. Összegyúrjuk, és 6 gombócra osztjuk.
- Tapadásmentes palacsintasütőben egyenként szétlapítva mindkét oldalukat barnásra pirítjuk. (A fordításhoz lapostányérra csúsztatjuk a félig sült lepényt, majd ráborítva a palacsintasütőt - edényfogó kesztyűvel -, visszaborítjuk a tésztát a serpenyőbe.)
hozzávalók a húshoz
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Kiolajozunk egy 36x20 cm-es, magas szélű tepsit, és a mindkét oldalukon sózott, borsozott tarjaszeleteket szétterítjük az alján. (Nem kell kiklopfolni.) Meghintjük szegfűszeggel és finomra vágott petrezselyemzölddel.
- A tejszínbe dobáljuk a diót és a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a ketchupot, mustárt, cukrot és sót, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
- A szószt a hússzeletekre öntjük, a tepsit alufóliával légmentesen lezárjuk, és 3/4 óráig pároljuk a sütőben.
- A hússzeleteket a lepényekkel tálaljuk, és gazdagon meglocsoljuk a zamatos pecsenyelével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 36x20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1219
- Feltöltés dátuma: 2016. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
herta
4 recept
A dió és a szegfűszeg teszi különlegessé és kimondottan karácsonyivá ezt az omlós és szaftos húsételt. A fiam annyira megkedvelte, hogy egy ideje a szülinapjára is ezt kéri. A sülő hús illata ünnepi hangulattal lengi be a lakást. Nem kell megijedni a - hazánkban inkább desszertekhez használt - gyümölcsöktől és fűszerektől, nem lesz tőlük "sütiízű" a főétel. Kedvenc sertésrészem, a tarja garancia a tökéletes végeredményre.