r
Nosalty Logó

Szedres muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Szedres muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2893.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Belereszeljük a narancs héját is és azzal is elkeverjük.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük, és a tejes keverékkel felváltva a vajas masszához adjuk. Akkor jó a tészta állaga, ha nehezen esik le a kanálról.
  3. A sütőformába beletesszük a papírkapszlikat, és mindegyikbe teszünk egy kanál tésztát, majd 2-3 szem szedret. Jöhet rá újból tészta, és a tetejére megint szeder.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra téve kihűtjük, és porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 43158
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 26.

Ajánló

Ha fagyasztott szederrel dolgozunk, akkor szűrőbe téve hagyom felengedni, így nem lesz nagyon leveses.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

Idén nagyon sok szeder termett a kertünkben, így hát sokat tudtam lefagyasztani. Egyik nap, mikor a fagyasztó tartalmát szemlélgettem, hogy mit is lehetne kienni belőle, megláttam a sok szedret. Így jött az ötlet, hogy muffint süssek belőle, az mindig beválik. A recept 12 muffinhoz elegendő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...