r
Nosalty Logó

Szedres -karamellás muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mewick
Szedres -karamellás muffin
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

6 db nagy muffinhoz

525
Kalória
8.3g
Fehérje
78.2g
Szénhidrátok
20.2g
Zsír
76.8g
Víz
109.2g
Koleszterin
2.9g
Rost
39.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

6 db nagy muffinhoz

Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

6 db nagy muffinhoz

Összesen 1573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

6 db nagy muffinhoz

Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.6 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 1573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

6 db nagy muffinhoz

  1. Egy tálban kikeverejük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kefírt, végül a lisztet és a sütőport. Összedolgozzuk. Az egész művelet kb. 5 perc.
  2. Mikor a tészta szép egyenletes, belekeverjük a (mélyhűtött) szedret és az összeaprított vajkaramellát.
  3. Beletöltjük a 6 kapszliba, és előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Volfinak köszönhetően készült el ez a muffin, mivel a ribizlis muffinomat olvasgatva felvetette mi lenne, ha vajkaramella is lenne benne. Ribizliből kifogytam, ezért szederrel készült el, mivel az is elég savanykás. Nagyon finom lett, fel is faltuk sec-perc alatt mind a 6 db-ot. Most is mélyhűtve kevertem a szedret a tésztába, nem is kenődött szét. Egyre azonban figyelni kell, a vajkaramella igencsak megolvad és folydogál erre-arra. Viszont mikor kihűl a süti, akkor ropogósra megdermed. Ha így szeretjük, akkor hagyjuk lefedetlenül a kész muffinokat, ha inkább puhán szeretjük, akkor kihűlés után tegyük jól záró dobozba a muffinokat. Mivel gázsütőm van, most is mint mindig teszek vizet alulra egy rozoga tepsibe, így nem ég meg alulról a süti.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Brownie-muffin

Íme egy nem hétköznapi brownie muffin, amit könnyed, vaníliás mascarponekrémmel koronázunk meg, majd pirított török mogyoróval és csokis gabonagolyókkal megszórva tálalunk. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!