r
Nosalty Logó

Szedres-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szedres-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 2659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 2659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: A tojásból, lisztből, cukorból, kakaóporból, szódabikarbónábólés a sütőporból a szokásos módon piskótatésztát keverünk. Majd egy kerek tortaformába öntjük, és kb 15 perc alatt, közepes hőfokra előmelegített sütőben megsütjük.A formában hagyjuk kihűlni.
  2. Krém: A szerdret és a cukrot feltesszűk főni egy kis lábasban. Közben a pudingport kikeverjük a tejszínnel, és ha forr a szederlé, beleöntjük. Kb. 1 percig forraljuk, folyamatossan kevergetve. Félretesszük.
  3. Csokimáz: A kakaóport, a cukrot és a vizet kikevejük egy nagyobb bögrében. Betesszük a mikróba 1 percre. Itt megnézzük elolvadt-e benne a cukor, ha nem, picit még visszatesszük, de figyeljük, mert könnyen kifut. Ha kész, belekeverjük a vajat.
  4. Összeállítás: A kihűlt piskótára ráöntjük a krémet, elrendezzük a szedreket a krém tetején, majdrácsorgatjuk a csokimázt.
  5. Hűtőbe tesszük 1 órára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6942
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kutyát sétáltattam, és kivételesen messzebre mentünk a szokottnál. Az erdő szélén pedig most érik az erdei feketeszeder. Szóval szedtem egy uzsonnás zacskónyit. Gyorsan fincsi szedreset, de csokisan!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...